Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vaahtokarkkipilvikakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat Sami Repo
8.6.2012
Reseptin ainekset
VAALEA KAKKUPOHJA:
voita ja korppujauhoja vuokaan
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
4
kananmunaa (keskikokoista)
1½ dl
sokeria
VANILJAMAITO KOSTUTUKSEEN:
2 rkl
vaniljasokeria
1½ dl
maitoa
KERMA-RAHKATÄYTE:
2 dl
vaahtoutuvaa kermaa
250 g
maitorahkaa
¾ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2-3 dl
vadelmia
KERMA-RAHKAKUORRUTE:
3 dl
vaahtoutuvaa kermaa
250 g
maitorahkaa
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
mansikanmakuista tomusokeria kuorrutteen värjäämiseen
KORISTELUUN:
3
vohvelitötteröä
2 ps
vaahtokarkkeja ja muita sävyihin sopivia irtokarkkeja
Littlest Pet Shop -leluja

VAALEA KAKKUPOHJA

1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 23–25 sentin kakkuvuoka. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

2. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla pohjaa myöten nostellen.

3. Kaada taikina vuokaan.Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten mielellään ritilän päälle jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakkupohja liinalla, jotta se ei pääse kuivumaan.

4. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Alin voi olla hieman muita paksumpi. Suojaa kakkulautasen reunat neljällä leivinpaperisuikaleella (ks. kuva vasemmalla). Nosta alin kerros vadille suikaleiden päälle.

VANILJAMAITO

1. Sekoita vaniljasokeri maitoon.

KERMA-RAHKATÄYTE

1. Vaahdota kerma. Lisää rahka.

2. Mausta täyte sokereilla.

KERMA-RAHKAKUORRUTE

1. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokerit.

2. Levitä kuorrute täytetyn kakun pinnalle ja reunoille lastan tai nuolijan avulla. Voit myös levittää kuorrutetta vain pinnalle, siistiä reunat lastalla ja pursottaa reunakuorrutteen pursotinpussista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt