Vaahtokarkkibrowniet

50 min
4.1
6

Vaahtokarkkibrowniet

Suussa sulavan suklainen brownie ja päällä hieman sulaneita vaahtokarkkeja? Voi kyllä, tätä superherkullista vaahtokarkkibrownieta kannattaa kokeilla!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 125 gvoita
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 2 kplmunaa
  • 2 3/4 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3 dlvaahtokarkkeja (silputtuna)
  • 50 gtummaa suklaata (rouhittuna)

Pinnalle

  • 2 dlvaahtokarkkeja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe.

Vaahdota munat kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen aikana.

Sekoita munavaahtoon voiseos.

Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi taikinaan, ja sekoita tasaiseksi.

Kääntele taikinaan vaahtokarkkipalat ja rouhittu suklaa.

Vuoraa uunivuoka (20 x 20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Taikina kuohuu uunissa, älä pelästy.

Lisää muutama minuutti ennen kypsennysajan umpeutumista pinnalle kokonaisia vaahtokarkkeja. Paista vielä 3 minuuttia.

Jäähdytä vaahtokarkkibrowniet hyvin. Leikkaa 10 osaan ja tarjoa jälkiruokana.

Vinkki!

Valmista browniet jo edellisenä päivänä, niin ne ehtivät jäähtyä kunnolla. Leikkaaminen helpottuu, kun nostat browniet pakastimeen hetkeksi ennen leikkaamista.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä