Kotivinkki

Uusi arkiruokasuosikkisi on tässä! Mausta jauheliha aasialaisittain ja kokoa korealaiset kulhot

15 min
MA
5
0

Aasialainen kulho syntyy helposti arkenakin, kun jauhelihan maustaa seesamiöljyllä, soijalla ja inkiväärillä korealaiseen tyyliin.
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

  • 400 g jauhelihaa
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • ½ tl chilihiutaleita

Lisäksi

  • 3 dlbasmatiriisiä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
  • 3 kevätsipulia
  • (tuoretta chiliä)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Aasialaiset kulhot valmistuvat näin:

  1. Aloita keittämällä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia. Siirrä siemenet syrjään pannulta ja ruskista jauheliha tilkassa öljyä.
  3. Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa ja mausta kypsä jauheliha kastikkeella.
  4. Jaa riisi ja jauheliha syville lautasille tai kulhoihin. Hienonna kevätsipulia kulhojen päälle ja ripottele paahdettuja seesaminsiemeniä ja halutessasi tuoretta chiliä annosten pinnalle. Tarjoile aasialaiset kulhot herkkusuille!

MITÄ PIDIT?
5