


Uusi arkiruokasuosikkisi on tässä! Mausta jauheliha aasialaisittain ja kokoa korealaiset kulhot
15 min
Aasialainen kulho syntyy helposti arkenakin, kun jauhelihan maustaa seesamiöljyllä, soijalla ja inkiväärillä korealaiseen tyyliin.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
jauhelihaa
öljyä paistamiseen
Kastike
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
ruokosokeria
1 rkl
seesamiöljyä
2 tl
inkivääriä raastettuna
½ tl
chilihiutaleita
Lisäksi
3 dl
basmatiriisiä
1 rkl
seesaminsiemeniä paahdettuna
3
kevätsipulia
(tuoretta chiliä)
Aasialaiset kulhot valmistuvat näin:
- Aloita keittämällä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia. Siirrä siemenet syrjään pannulta ja ruskista jauheliha tilkassa öljyä.
- Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa ja mausta kypsä jauheliha kastikkeella.
- Jaa riisi ja jauheliha syville lautasille tai kulhoihin. Hienonna kevätsipulia kulhojen päälle ja ripottele paahdettuja seesaminsiemeniä ja halutessasi tuoretta chiliä annosten pinnalle. Tarjoile aasialaiset kulhot herkkusuille!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat