3,7(15)
Uusi arkiruokasuosikkisi on tässä! Mausta jauheliha aasialaisittain ja kokoa korealaiset kulhot
Maidoton
15 min
Aasialainen kulho syntyy helposti arkenakin, kun jauhelihan maustaa seesamiöljyllä, soijalla ja inkiväärillä korealaiseen tyyliin.
4.5.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g jauhelihaa
öljyä paistamiseen
Kastike
2 rkl soijakastiketta
1 rkl ruokosokeria
1 rkl seesamiöljyä
2 tl inkivääriä raastettuna
½ tl chilihiutaleita
Lisäksi
3 dlbasmatiriisiä
1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
3 kevätsipulia
(tuoretta chiliä)

Aasialaiset kulhot valmistuvat näin:

  1. Aloita keittämällä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia. Siirrä siemenet syrjään pannulta ja ruskista jauheliha tilkassa öljyä.
  3. Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa ja mausta kypsä jauheliha kastikkeella.
  4. Jaa riisi ja jauheliha syville lautasille tai kulhoihin. Hienonna kevätsipulia kulhojen päälle ja ripottele paahdettuja seesaminsiemeniä ja halutessasi tuoretta chiliä annosten pinnalle. Tarjoile aasialaiset kulhot herkkusuille!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo