Maku

Uunissa paahdetut koipireidet – ota haltuun täydellinen perusohje

1 h 30 min
4.67
0

Uunissa paahdetut koipireidet – ota haltuun täydellinen perusohje

GL
MA
MU
0
4.67
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Paista kerralla iso satsi broilerin koipireisiä yhdellä uunipellillä. Syö osa heti riisin ja curry-kermaviilikastikken kanssa. Säästä loput broilerista ja maukas liemi muihin ruokiin.

Ainekset (9 annosta)

  • 2porkkanaa
  • 2sipulia
  • 4valkosipulinkynttä
  • 3 cm:n palatuoretta inkivääriä
  • 2sellerinvartta
  • 9broilerin koipireisipalaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1/2 tlchilirouhetta
  • 1sitruuna
  • 7 dlvettä
  • 2 rklkanafondia
  • 2 rklsoijakastiketta

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Uunissa paahdetut koipireidet valmistuvat näin:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Kuori ja raasta inkivääri, viipaloi sellerinvarret. Pane kasvikset reunalliselle uunipellille. Nosta koipireidet kasvisten päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Viipaloi sitruuna ja asettele viipaleet broilerien päälle.
  2. Sekoita kiehuvan kuuma vesi, fondi ja soija keskenään. Kaada pellille. Peitä pelti tiiviisti foliolla.
  3. Paista broilereita 200 asteessa uunin keskitasolla tunnin ajan. Poista folio, nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja työnnä pelti uunin ylätasolle. Paista vielä 15 minuuttia.
  4. Nosta koipireidet pois pelliltä. Siivilöi liemi talteen. Saat liemen pinnalta kuorittua pois rasvan, kun annat liemen jäähtyä kylmässä pari tuntia.
MITÄ PIDIT?
4.67