Maku

Uunissa paahdetut koipireidet – ota haltuun täydellinen perusohje

1 h 30 min
GL
MA
MU
4.67
0

Paista kerralla iso satsi broilerin koipireisiä yhdellä uunipellillä. Syö osa heti riisin ja curry-kermaviilikastikken kanssa. Säästä loput broilerista ja maukas liemi muihin ruokiin.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (9 annosta)

  • 2porkkanaa
  • 2sipulia
  • 4valkosipulinkynttä
  • 3 cm:n palatuoretta inkivääriä
  • 2sellerinvartta
  • 9broilerin koipireisipalaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1/2 tlchilirouhetta
  • 1sitruuna
  • 7 dlvettä
  • 2 rklkanafondia
  • 2 rklsoijakastiketta

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Uunissa paahdetut koipireidet valmistuvat näin:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Kuori ja raasta inkivääri, viipaloi sellerinvarret. Pane kasvikset reunalliselle uunipellille. Nosta koipireidet kasvisten päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Viipaloi sitruuna ja asettele viipaleet broilerien päälle.
  2. Sekoita kiehuvan kuuma vesi, fondi ja soija keskenään. Kaada pellille. Peitä pelti tiiviisti foliolla.
  3. Paista broilereita 200 asteessa uunin keskitasolla tunnin ajan. Poista folio, nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja työnnä pelti uunin ylätasolle. Paista vielä 15 minuuttia.
  4. Nosta koipireidet pois pelliltä. Siivilöi liemi talteen. Saat liemen pinnalta kuorittua pois rasvan, kun annat liemen jäähtyä kylmässä pari tuntia.
MITÄ PIDIT?
4.67