Maku

Uunissa paahdettua parsaa

25 min
GL
MU
4.18
5

Helppoa, nopeaa ja yksinkertaista, mutta niin herkullista.
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (4 annosta)

  • 450 gparsa (tuoretta, vihreää)
  • 2 rklvoita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)
  • 2 rklsitruunamehua (vastapuristettua)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Ohuet (kotimaiset) parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa kuoria vartta.

Asettele parsat uunivuokaan ja lisää voi nokareina parsojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda parsoja uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen.

Pirskota sitruunamehu parsojen pinnalle ja pyöräytä parsoja varovasti uunivuoassa voi-sitruunakastikkeessa.

Nosta parsat tarjoilulautasille ja pirskota pinnalle hiukan voi-sitruunamehukastiketta uunivuoasta. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
4.18