Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uunissa paahdettu palsternakka

1 h 0 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 25 min

Uunissa paahtamalla palsternakoista tulee kuin karkkia! Tarjoa palsternakat alkupalana leivän kanssa tai erilaisten liharuokien lisäkkeenä.  

4.2.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
3 kpl
palsternakkaa
2 kpl
punasipulia (pientä)
Mausteliemi
1 kpl
appelsiinia (1 appelsiinin mehu 1/2 dl ja kuori 2 tl)
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
1 rkl
hunajaa
2 kpl
tähtianista
1 kpl
kanelitankoa
Pinnalle
1 tl
sormisuolaa

Kuori palsternakat ja sipulit. Leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi.

Pese appelsiini hyvin. Raasta kuorta talteen. Halkaise appelsiini ja purista mehu.

Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Lisää sekaan appelsiinimehu ja -kuoriraaste sekä hunaja, tähtianikset ja kanelitanko. Hauduta seosta hetki, jotta mausteiden maku irtoaa liemeen.

Nosta palsternakat uunivuokaan sipulilohkojen kanssa. Kaada päälle liemi ja kääntele kasviksia niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Ripottele pinnalle suolaa.

Paahda palsternakkoja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes niiden pinta on kauniisti ruskistunut. Käännä kerran kypsennyksen aikana. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt