Maku

Uunissa paahdettu palsternakka

1 h
4.2
2

Uunissa paahdettu palsternakka

GL
MU
2
4.2
Uunissa paahtamalla palsternakoista tulee kuin karkkia! Tarjoa palsternakat alkupalana leivän kanssa tai erilaisten liharuokien lisäkkeenä.  
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplpalsternakkaa
  • 2 kplpunasipulia (pientä)

Mausteliemi

  • 1 kplappelsiinia (1 appelsiinin mehu 1/2 dl ja kuori 2 tl)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklvoita
  • 1 rklhunajaa
  • 2 kpltähtianista
  • 1 kplkanelitankoa

Pinnalle

  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN25 min

Kuori palsternakat ja sipulit. Leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi.

Pese appelsiini hyvin. Raasta kuorta talteen. Halkaise appelsiini ja purista mehu.

Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Lisää sekaan appelsiinimehu ja -kuoriraaste sekä hunaja, tähtianikset ja kanelitanko. Hauduta seosta hetki, jotta mausteiden maku irtoaa liemeen.

Nosta palsternakat uunivuokaan sipulilohkojen kanssa. Kaada päälle liemi ja kääntele kasviksia niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Ripottele pinnalle suolaa.

Paahda palsternakkoja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes niiden pinta on kauniisti ruskistunut. Käännä kerran kypsennyksen aikana. 

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä