Uunissa paahdettu palsternakka
gluteeniton
munaton
1 h
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 25 min
Uunissa paahtamalla palsternakoista tulee kuin karkkia! Tarjoa palsternakat alkupalana leivän kanssa tai erilaisten liharuokien lisäkkeenä.

Reseptin ainekset 4 annosta
3 kplpalsternakkaa
2 kplpunasipulia (pientä)
Mausteliemi
1 kplappelsiinia (1 appelsiinin mehu 1/2 dl ja kuori 2 tl)
2 rklrypsiöljyä
2 rklvoita
1 rklhunajaa
2 kpltähtianista
1 kplkanelitankoa
Pinnalle
1 tlsormisuolaa
Kuori palsternakat ja sipulit. Leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi.
Pese appelsiini hyvin. Raasta kuorta talteen. Halkaise appelsiini ja purista mehu.
Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Lisää sekaan appelsiinimehu ja -kuoriraaste sekä hunaja, tähtianikset ja kanelitanko. Hauduta seosta hetki, jotta mausteiden maku irtoaa liemeen.
Nosta palsternakat uunivuokaan sipulilohkojen kanssa. Kaada päälle liemi ja kääntele kasviksia niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Ripottele pinnalle suolaa.
Paahda palsternakkoja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes niiden pinta on kauniisti ruskistunut. Käännä kerran kypsennyksen aikana.