Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uunissa paahdettu kukkakaali-ohrasalaatti

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Kukkakaali ja kaakao ovat äkkiseltään ajateltuna epätyypillinen, mutta äärettömän toimiva yhdistelmä. Uunissa paahtaminen tekee kukkakaalista ihanan rapean. Samalla pellillä kypsyvät myös perunaviipaleet. Keitetty ohra tekee kokonaisuudesta ruokaisan. Ihana lämmin salaatti, suosittelemme!

23.2.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
kukkakaalia (noin 1 kg)
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
merisuolaa (hiutaleita)
1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
cayennenpippuria
600 g
perunaa (kiinteä)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa
Lisäksi
1 1/2 dl
ohrasuurimoita (rikottuja)
7 dl
kasvislientä
1 dl
lehtipersiljaa
1 rkl
sitruunamehua
1/4 tl
mustapippuria

Poista kukkakaalista uloimmat lehdet. Huuhtele kukkakaali. Leikkaa kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi.

Siirrä kukkakaali puhtaaseen pakastepussiin. Lisää pussiin öljy, kaakaojauhe, suola, paprika ja cayennenpippuri. Rutistele pussia, jotta kukkakaali maustuu tasaisesti.

Levitä kukkakaalit leivinpaperille uunipellille. Jätä puolet pellistä tyhjäksi perunaviipaleita varten.

Kuori ja viipaloi perunat melko ohuiksi. Levitä perunat uunipellille. Mausta öljyllä, timjamilla ja suolalla.

Paahda kukkakaalit ja perunat kypsäksi ja kauniin väriseksi 225-asteisen uunin keskitasolla, noin 30 minuuttia.

Keitä sillä välin ohra kypsäksi kasvisliemessä. Valuta ohra. Lisää siihen hienoksi silputtu lehtipersilja ja sitruunanmehu. Mausta ripauksella pippuria.

Jaa lautasille ohraseosta, kukkakaalia ja perunaa. Koristele halutessasi tuoreyrteillä ja nauti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt