Maku

Uunissa paahdettu kukkakaali-ohrasalaatti

1 h
5
1

Uunissa paahdettu kukkakaali-ohrasalaatti

MA
MU
1
5
Kukkakaali ja kaakao ovat äkkiseltään ajateltuna epätyypillinen, mutta äärettömän toimiva yhdistelmä. Uunissa paahtaminen tekee kukkakaalista ihanan rapean. Samalla pellillä kypsyvät myös perunaviipaleet. Keitetty ohra tekee kokonaisuudesta ruokaisan. Ihana lämmin salaatti, suosittelemme!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplkukkakaalia (noin 1 kg)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlmerisuolaa (hiutaleita)
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 600 gperunaa (kiinteä)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 1/2 dlohrasuurimoita (rikottuja)
  • 7 dlkasvislientä
  • 1 dllehtipersiljaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Poista kukkakaalista uloimmat lehdet. Huuhtele kukkakaali. Leikkaa kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi.

Siirrä kukkakaali puhtaaseen pakastepussiin. Lisää pussiin öljy, kaakaojauhe, suola, paprika ja cayennenpippuri. Rutistele pussia, jotta kukkakaali maustuu tasaisesti.

Levitä kukkakaalit leivinpaperille uunipellille. Jätä puolet pellistä tyhjäksi perunaviipaleita varten.

Kuori ja viipaloi perunat melko ohuiksi. Levitä perunat uunipellille. Mausta öljyllä, timjamilla ja suolalla.

Paahda kukkakaalit ja perunat kypsäksi ja kauniin väriseksi 225-asteisen uunin keskitasolla, noin 30 minuuttia.

Keitä sillä välin ohra kypsäksi kasvisliemessä. Valuta ohra. Lisää siihen hienoksi silputtu lehtipersilja ja sitruunanmehu. Mausta ripauksella pippuria.

Jaa lautasille ohraseosta, kukkakaalia ja perunaa. Koristele halutessasi tuoreyrteillä ja nauti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä