


Uunipaprikat – päivitä retroruoka 2000-luvulle härkäpapusuikaleista valmistetulla täytteellä
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kokeile uunipaprikoiden täytteenä vaihteeksi härkäpapusuikaleita. Yhdistä suikaleisiin maissia, couscousia ja vegaanista juustoa – lopputuloksena on annos, josta ei todellakaan jää nälkä!
Reseptin ainekset
4 annosta
4
keltaista paprikaa
Täyte
1 dl
täysjyväcouscousia
1½ dl
kiehuvaa vettä
1 rkl
sitruunan mehua
1 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
1 pkt (250 g)
sitruunanmakuisia härkäpapusuikaleita
2
timjaminoksaa
2 dl
säilykemaissia
1 dl
kaurakermaa
1 dl
vegaanista juustoraastetta (esim. Oddly good)
Uunipaprikat valmistetaan näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa paprikat pitkittäin puoliksi uunipellille ja poista siemenkota.
- Mittaa couscous tiiviskantiseen säilytysrasiaan. Kiehauta vesi ja sekoita sitruunan mehu, öljy ja suola joukkoon. Kaada kuuma neste couscousin päälle, laita kansi kiinni ja anna turvota huoneenlämmössä noin 5 minuuttia.
- Leikkaa härkäpapusuikaleet muutamaan osaan kulhoon. Hienonna timjaminoksat. Lisää kaikki täytteen aineet härkäpapusuikaleiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa täyte paprikanpuolikkaille. Kypsennä paprikoita uunissa noin 30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat