Kotivinkki

Uunipaprikat – päivitä retroruoka 2000-luvulle härkäpapusuikaleista valmistetulla täytteellä

45 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen30 min
Kokeile uunipaprikoiden täytteenä vaihteeksi härkäpapusuikaleita. Yhdistä suikaleisiin maissia, couscousia ja vegaanista juustoa – lopputuloksena on annos, josta ei todellakaan jää nälkä!
VE
0
0
Kuvat Hannes Paananen, Antti Vettenranta


Ainekset (4 annosta)

  • 4keltaista paprikaa

Täyte

  • 1 dltäysjyväcouscousia
  • 1½ dlkiehuvaa vettä
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1 rklöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • 1 pkt (250 g)sitruunanmakuisia härkäpapusuikaleita
  • 2timjaminoksaa
  • 2 dlsäilykemaissia
  • 1 dlkaurakermaa
  • 1 dlvegaanista juustoraastetta (esim. Oddly good)
Tulosta

Uunipaprikat valmistetaan näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa paprikat pitkittäin puoliksi uunipellille ja poista siemenkota.
  2. Mittaa couscous tiiviskantiseen säilytysrasiaan. Kiehauta vesi ja sekoita sitruunan mehu, öljy ja suola joukkoon. Kaada kuuma neste couscousin päälle, laita kansi kiinni ja anna turvota huoneenlämmössä noin 5 minuuttia.
  3. Leikkaa härkäpapusuikaleet muutamaan osaan kulhoon. Hienonna timjaminoksat. Lisää kaikki täytteen aineet härkäpapusuikaleiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa täyte paprikanpuolikkaille. Kypsennä paprikoita uunissa noin 30 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »