Uunilenkki lehtikaalipedillä

40 min
0
0

Uunilenkki lehtikaalipedillä

Perinteinen uunilenkki maistuu erinomaiselta lehtikaalin kera.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 glenkkimakkaraa
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulin kynsi
  • 1 tlkuivattua oreganoa
  • ½ tlsavustettua paprikajauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus sokeria
  • 200 glehtikaalia
  • 125 gmozzarellajuustoa (pallo)
  • ½ dlparmesaania raastettuna

Tarjoiluun

  • keitettyä perunaa tai perunamuussia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Huuhtele lehtikaalit ja poista lehtikaalin lehdistä lehtiruoti. Pilko lehtikaalin lehdet sopiviksi suupaloiksi. Poista lenkkimakkarasta kuori ja viipaloi lenkki. Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Kuullota sipulikuutioita hetki. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja mausta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna tomaattikastikkeen hautua noin kymmenen minuuttia.

Öljyä uunivuoka. Laita tomaattikastike uunivuoan pohjalle. Asettele pilkottu lehtikaali tomaattikastikkeen päälle. Lisää uunivuokaan viipaloitu lenkki ja mozzarella limittäin. Ripottele pinnalle raastettu parmesaani. Nosta uunivuoka uuniin ja paista 200 asteessa noin 20-30minuuttia tai kunnes juusto on kullanruskeaa. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä