


Uunilenkki lehtikaalipedillä
Perinteinen uunilenkki maistuu erinomaiselta lehtikaalin kera.
Huuhtele lehtikaalit ja poista lehtikaalin lehdistä lehtiruoti. Pilko lehtikaalin lehdet sopiviksi suupaloiksi. Poista lenkkimakkarasta kuori ja viipaloi lenkki. Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Kuullota sipulikuutioita hetki. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja mausta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna tomaattikastikkeen hautua noin kymmenen minuuttia.
Öljyä uunivuoka. Laita tomaattikastike uunivuoan pohjalle. Asettele pilkottu lehtikaali tomaattikastikkeen päälle. Lisää uunivuokaan viipaloitu lenkki ja mozzarella limittäin. Ripottele pinnalle raastettu parmesaani. Nosta uunivuoka uuniin ja paista 200 asteessa noin 20-30minuuttia tai kunnes juusto on kullanruskeaa. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kera.