Maku

Täytetty uunilahna

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Täytetty uunilahna on yksinkertaista mutta maittavaa. Katso helppo resepti!
MU
GL
3.7
3
Julkaistu 14.9.2010


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 kglahnaa
  • 2 tlsuolaa
  • ½sitruunaa
  • 4 rkltuoretta tilliä
  • ½ dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • ½ dltuoreyrttiseosta (lipstikkaa, tilliä ja persiljaa)
  • 1 tlsormisuolaa
Tulosta

Täytetty uunilahna valmistuu näin:

  1. Suomusta ja perkaa kala. Huuhdo nopeasti.
  2. Levitä kalan pintaan ja vatsaan suolaa. Anna maustua noin puoli tuntia.
  3. Voitele uunivuoka kevyesti. Pyyhi kalasta ylimääräinen suola pois ja nosta kala vuokaan.
  4. Lohko sitruuna ja pane lohkot tillin kanssa kalan vatsaan.
  5. Voitele kalan pinta voisulalla ja ripottele pinnalle yrttisilppu ja suolakiteet.
  6. Kypsennä lahnaa 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
  7. Tarjoa täytetty uunilahna uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki!

Jos täytettyä uunilahnaa jää yli, tarjoa se vaikka seuraavana päivänä porkkanalettujen ja raejuuston kanssa.

3 kommenttia