Maku

Uunilahna

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
MU
GL
4
2


Ainekset (4 annosta)

  • 1000 glahnaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 kplsitruunaa
  • 4 rkltuoretta tilliä
  • 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dltuoreyrttiseosta (lipstikkaa, tilliä ja persiljaa)
  • 1 tlsormisuolaa
Tulosta

Suomusta ja perkaa kala. Huuhdo nopeasti. Levitä kalan pintaan ja vatsaan suolaa. Anna maustua noin puoli tuntia. Voitele uunivuoka kevyesti. Pyyhi kalasta ylimääräinen suola pois ja nosta kala vuokaan. Lohko sitruuna ja pane lohkot tillin kanssa kalan vatsaan. Voitele kalan pinta voisulalla ja ripottele pinnalle yrttisilppu ja suolakiteet. Kypsennä lahnaa 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Tarjoa uunilahna uusien perunoiden ja salaatin kanssa. •Jos uunikalaa jää yli, tarjoa se vaikka seuraavana päivänä porkkanalettujen ja raejuuston kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
2 kommenttia