Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täytetty uunilahna

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Täytetty uunilahna on yksinkertaista mutta maittavaa. Katso helppo resepti!

14.9.2010
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
lahnaa
2 tl
suolaa
½
sitruunaa
4 rkl
tuoretta tilliä
½ dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
½ dl
tuoreyrttiseosta (lipstikkaa, tilliä ja persiljaa)
1 tl
sormisuolaa

Täytetty uunilahna valmistuu näin:

  1. Suomusta ja perkaa kala. Huuhdo nopeasti.
  2. Levitä kalan pintaan ja vatsaan suolaa. Anna maustua noin puoli tuntia.
  3. Voitele uunivuoka kevyesti. Pyyhi kalasta ylimääräinen suola pois ja nosta kala vuokaan.
  4. Lohko sitruuna ja pane lohkot tillin kanssa kalan vatsaan.
  5. Voitele kalan pinta voisulalla ja ripottele pinnalle yrttisilppu ja suolakiteet.
  6. Kypsennä lahnaa 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
  7. Tarjoa täytetty uunilahna uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki!

Jos täytettyä uunilahnaa jää yli, tarjoa se vaikka seuraavana päivänä porkkanalettujen ja raejuuston kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt