Maku

Uppomuna, uunitomaatit ja polenta

0
0

Uppomuna, uunitomaatit ja polenta

Kokoa aamiaiselle suolainen puurokulhollinen. Kiehauta maissiryyneistä pehmeä polenta ja kasaa päälle paistettuja tomaatteja, ilmakuivattua kinkkua ja uppomuna!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 10 kplkirsikkatomaatteja
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 kplkananmunia
  • 1 rklväkiviinaetikkaa
  • 4 kplilmakuivattua kinkkua (siivua)

Polenta

  • 4 dlvettä
  • 1 dlpolentaa (instant)
  • 1 rklvoita
  • suolaa

Lisäksi

  • rucolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Laita kirsikkatomaatit uunivuokaan. Pyörittele tomaatit lorauksessa oliiviöljyä. Paista 200 asteeessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kunnes ne ovat pehmentyneet.

Valmista uppomunat. Täytä iso kattila puoleen väliin saakka vedessä. Kuumenna vesi lähelle kiehumispistettä (noin 90 asteiseksi). Lisää etikka. Säädä lieden lämpötila niin, että vesi kuplii hiljalleen eikä kiehu kovasti.

Riko kananmuna pieneen kuppiin. Pyörätä veteen kauhalla pöyrre. Kumoa muna veteen lähellä pintaa. Kypsennä uppomunaa 2-3 minuuttia. Nosta muna pois vedestä reikäkauhalla.

Leikkaa ilmakuivattu kinkku pieniksi paloiksi.

Valmista polenta. Kuumenna vesi kattilassa keskilämmöllä kiehuvaksi. Kaada joukkoon hiljalleen polenta koko ajan sekoittaen. Kypsennä sekoitellen 3-4 minuuttia. Lisää joukkoon voi ja hienoksi raastettu parmesaani. Mausta suolalla.

Lusikoi polentaa kulhoihin. Kokoa päälle paistettuja tomaatteja, ilmakuivattuakinkkua, rucolaa ja uppomuna.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä