Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uppomuna-parmesaanigratiini

Laita pehmeäksi kypsennetyt uppomunat uunivuokaan ja lorauta niiden päälle reilusti kermaa. Raasta joukkoon parmesaania ja gratinoi koko komeus grillivastuksen alla. Nauti hyvä leivän kanssa.

25.3.2015
Reseptin ainekset
6 annosta
1 rkl
valkoviinietikkaa
6 kpl
kananmunia
1 dl
kuohukermaa
25 g
parmesaania
1 rkl
lehtipersilijaa hienonnettuna
suolaa ja pippuria
maalaisleipää

Täytä iso kattila puoleen väliin saakka vedessä. Kuumenna vesi lähelle kiehumispistettä (noin 90 asteiseksi). Lisää etikka.

Säädä lieden lämpötila niin, että vesi kuplii hiljalleen eikä kiehu kovasti. Riko kananmuna pieneen kuppiin. Pyörätä veteen kauhalla pöyrre.

Kumoa muna veteen lähellä pintaa. Kypsennä uppomunaa 2-3 minuuttia. Nosta muna pois vedestä reikäkauhalla. Laita kypsennetyt uppomunat uuniastiaan.

Sekoita kermaan raastettua parmesaania, hienonnettua lehtipersiljaa, suolaa ja pippuria. Kaada seos uppomunien päälle. Raasta pinnalle vielä ekstraparmesaania. Laita vuoka uuniin grillivastuksen alle 3-4 minuutiksi kunnes pinta kuplii ja reunat saavat väriä.

Tarjoile heti leivän kanssa.

Valkuainen leviää veteen hieman – työnnä sitä lusikalla kevyesti kasaan. Voit kypsentää isossa kattilassa halutessasi kaksi kananmunaa kerrallaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt