Uppomuna-parmesaanigratiini

5
1

Uppomuna-parmesaanigratiini

Laita pehmeäksi kypsennetyt uppomunat uunivuokaan ja lorauta niiden päälle reilusti kermaa. Raasta joukkoon parmesaania ja gratinoi koko komeus grillivastuksen alla. Nauti hyvä leivän kanssa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 6 kplkananmunia
  • 1 dlkuohukermaa
  • 25 gparmesaania
  • 1 rkllehtipersilijaa hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria
  • maalaisleipää

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Täytä iso kattila puoleen väliin saakka vedessä. Kuumenna vesi lähelle kiehumispistettä (noin 90 asteiseksi). Lisää etikka.

Säädä lieden lämpötila niin, että vesi kuplii hiljalleen eikä kiehu kovasti. Riko kananmuna pieneen kuppiin. Pyörätä veteen kauhalla pöyrre.

Kumoa muna veteen lähellä pintaa. Kypsennä uppomunaa 2-3 minuuttia. Nosta muna pois vedestä reikäkauhalla. Laita kypsennetyt uppomunat uuniastiaan.

Sekoita kermaan raastettua parmesaania, hienonnettua lehtipersiljaa, suolaa ja pippuria. Kaada seos uppomunien päälle. Raasta pinnalle vielä ekstraparmesaania. Laita vuoka uuniin grillivastuksen alle 3-4 minuutiksi kunnes pinta kuplii ja reunat saavat väriä.

Tarjoile heti leivän kanssa.

Vinkki!

Valkuainen leviää veteen hieman – työnnä sitä lusikalla kevyesti kasaan. Voit kypsentää isossa kattilassa halutessasi kaksi kananmunaa kerrallaan.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä