Unelmatorttu

1 h 45 min
4.1
38

Unelmatorttu

Unelmatorttu on oikea kääretorttujen klassikko. Valmista ihana kahvipöydän kruunu tällä takuuvarmalla ohjeella!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 viipaletta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 dlmaissitärkkelystä
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Kumottaessa

  • 1/4 dlsokeria

Täyte

  • 150 gvoita
  • 2 1/4 dltomusokeria
  • 3 kplkeltuaista
  • 1 rklvaniljasokeria

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Ihana unelmatorttu valmistuu näin:

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokerit tanakaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen.

Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista kääretorttupohjaa noin 8 minuuttia, kunnes pohjaan työntämääsi puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Tortun paistuessa ripottele sokeri puhtaalle leivinliinalle.

Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidun leivinliinan päälle ja irrota paperi. Jätä irrotettu paperi vielä kääretorttulevyn päälle, nosta päälle toinen leivinliina ja kääri levy löyhälle rullalle jäähtymään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa.

Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi.

Avaa kääretorttupohjakäärö ja levitä täyte täysin jäähtyneelle pohjalle.

Kääri unelmatorttu jälleen rullalle, kiedo se napakasti leivinpaperiin ja halutessasi vielä folioon.

Anna unelmatortun täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

Unelmatorttu säilyy jääkaapissa ainakin viikon, kun suojaat sen hyvin hajuilta.

Vinkki!

Jos et halua käyttää täytteeseen raakoja keltuaisia, voit myös kypsentää ne. Keitä munat kypsiksi, (8 min) irrota keltuaiset varovasti ja purista ne voi-tomusokeriseokseen tiheän siivilän, esim. teesiivilän läpi.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä