4,1(248)
Unelmatorttu – kahvipöydän rakastettu klassikkorulla
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Unelmatorttu on oikea kääretorttujen klassikko. Valmista ihana kahvipöydän kruunu tällä takuuvarmalla ohjeella!
Julkaistu 19.11.2006
Maku
Reseptin ainekset
15 viipaletta
Pohja
4munaa
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
¾ dlkaakaojauhetta
½ dlmaissitärkkelystä
½ dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Kumottaessa
¼ dlsokeria
Täyte
150 gvoita
2¼ dltomusokeria
3keltuaista
1 rklvaniljasokeria

Unelmatorttu valmistetaan näin:

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Vatkaa munat ja sokerit tanakaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen.
  5. Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista kääretorttupohjaa noin 8 minuuttia, kunnes pohjaan työntämääsi puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Tortun paistuessa ripottele sokeri puhtaalle leivinliinalle.
  6. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidun leivinliinan päälle ja irrota paperi. Jätä irrotettu paperi vielä kääretorttulevyn päälle, nosta päälle toinen leivinliina ja kääri levy löyhälle rullalle jäähtymään.
  7. Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa.
  8. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi.
  9. Avaa kääretorttupohjakäärö ja levitä täyte täysin jäähtyneelle pohjalle.
  10. Kääri unelmatorttu jälleen rullalle, kiedo se napakasti leivinpaperiin ja halutessasi vielä folioon.
  11. Anna unelmatortun täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

Vinkki!

  • Jos et halua käyttää täytteeseen raakoja keltuaisia, voit myös kypsentää ne. Keitä munat kypsiksi (8 min), irrota keltuaiset varovasti ja purista ne voi-tomusokeriseokseen tiheän siivilän, esimerkiksi teesiivilän läpi.
  • Unelmatorttu säilyy jääkaapissa ainakin viikon, kun suojaat sen hyvin hajuilta.
39 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.