


Unelmatorttu – kahvipöydän rakastettu klassikkorulla
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Unelmatorttu on oikea kääretorttujen klassikko. Valmista ihana kahvipöydän kruunu tällä takuuvarmalla ohjeella!
Reseptin ainekset
15 viipaletta
Pohja
4
munaa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
¾ dl
kaakaojauhetta
½ dl
maissitärkkelystä
½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kumottaessa
¼ dl
sokeria
Täyte
150 g
voita
2¼ dl
tomusokeria
3
keltuaista
1 rkl
vaniljasokeria
Unelmatorttu – ohje:
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Vatkaa munat ja sokerit tanakaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista kääretorttupohjaa noin 8 minuuttia, kunnes pohjaan työntämääsi puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Tortun paistuessa ripottele sokeri puhtaalle leivinliinalle.
- Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidun leivinliinan päälle ja irrota paperi. Jätä irrotettu paperi vielä kääretorttulevyn päälle, nosta päälle toinen leivinliina ja kääri levy löyhälle rullalle jäähtymään.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa.
- Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi.
- Avaa kääretorttupohjakäärö ja levitä täyte täysin jäähtyneelle pohjalle.
- 10Kääri unelmatorttu jälleen rullalle, kiedo se napakasti leivinpaperiin ja halutessasi vielä folioon.
- 11Anna unelmatortun täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
Vinkki!
- Jos et halua käyttää täytteeseen raakoja keltuaisia, voit myös kypsentää ne. Keitä munat kypsiksi (8 min), irrota keltuaiset varovasti ja purista ne voi-tomusokeriseokseen tiheän siivilän, esimerkiksi teesiivilän läpi.
- Unelmatorttu säilyy jääkaapissa ainakin viikon, kun suojaat sen hyvin hajuilta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat