Maku

Tzazikivoileipäkakku

6 h
5
0

Tzazikivoileipäkakku

Herkullinen kasvisvoileipäkakku täytetään tzazikilla ja paprkia-fetatahnalla.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 28 kplisoja täysjyväpaahtoleipä viipaleita

Kostutukseen

  • kasvislientä

Tzatzikitäyte

  • 4 dlturkkilaistajogurttia
  • 1 kplkurkku
  • ½ kplsitruunan mehu
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • ½ kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 tlkuivattua minttua
  • 2 rklneitsyt oliiviöljyä
  • suolaa

Paprika-fetatäyte

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 kplpunaista paprikaa
  • 200 gfetaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus chilijauhetta

Kuorrutus

  • 5 dlturkkilaista jogurttia
  • ½ kplsitruunan mehu
  • suolaa
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 rklneitsyt oliiviöljyä

Koristeleluun

  • kirsikkatomaatteja
  • fetaa kuutioina
  • kurkkua
  • mustia oliiveja
  • vihreitä oliiveja

Tee näin

6 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN5 h

Aloita voileipäkakun valmistaminen laittamalla tzatziki täytteen turkkilainen jogurtit valumaan suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen (käyttämättömään) tai harsolla vuorattuun siivilään. Anna jogurtin valua kaksi tuntia. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste valumaan siivilään. Purista raastetusta kurkusta ylimääräinen neste pois. Sekoita raastettu kurkku, jogurtti, hienonnettu tilli, sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli, kuivattu minttu ja suola. Peitä tzatziki kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Laita paprika-täytteen turkkilainen jogurtit valumaan suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen (käyttämättömään) tai harsolla vuorattuun siivilään.Grillaa paprikat grillissä niin, että kuori tummuu kauttaaltaan. Voit grillata paprikat myös puolikkaina uunissa grillivastuksen alla. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla, anna olla 15 minuuttia. Poista paprikoista kuori ja kanta. Halkaise grillatut paprikat ja poista siemenet. Kuutioi grillatut paprikat pieniksi kuutioiksi. Sekoita valutettu jogurtti, kuutioidut paprikat, murennettu feta ja mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.

Kokoa voileipäkakku. Leikkaa paahtoleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Lisää vielä lopuksi kaksi puolikasta paahtoleipäviipaletta rinnakkain. Yksi voileipäkakkukerros koostuu siis 7 paahtoleipäviipaleesta. Kostuta paahtoleivät kasvisliemellä. Levitä leipien pinnalla puolet tzatziki täytteestä.

Aloita seuraava kerros latomalla ensin kaksi puolikasta paahtoleipäviipaletta rinnan ja sen jälkeen 6 kokonaista rinnakkain. Kostuta kasvisliemellä. Levitä päälle paprika-fetatäyte. Lado täytteen päälle kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Lisää vielä lopuksi kaksi puolikasta paahtoleipäviipaletta rinnakkain. Kostuta kasvisliemellä. Levitä päälle loput tzatzikitäytteestä. Lado loput leipäviipaleista tzatziki täytteen päälle.

Peitä kakku foliolla ja laita kevyt paino päälle. Anna maustua ja mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään. Laita kuorrutuksen turkkilainen jogurtit valumaan suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen (käyttämättömään) tai harsolla vuorattuun siivilään. Anna valua yön yli. Sekoita jogurtin joukkoon sitruunamehu, hienonnettu tilli, suola ja oliiviöljy. Leivitä kuorrute tasaisesti voileipäkakun pinnalle. Koristele voileipäkakku esimerkikis kurkkuviipaleilla, kirsikkatomaateila, oliiveilla ja fetajuustokuutioilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä