Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tzazikivoileipäkakku

6 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 5 h 0 min

Herkullinen kasvisvoileipäkakku täytetään tzazikilla ja paprkia-fetatahnalla.

Reseptin ainekset
20 annosta
28 kpl
isoja täysjyväpaahtoleipä viipaleita
Kostutukseen
kasvislientä
Tzatzikitäyte
4 dl
turkkilaistajogurttia
1 kpl
kurkku
½ kpl
sitruunan mehu
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
½ kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl
kuivattua minttua
2 rkl
neitsyt oliiviöljyä
suolaa
Paprika-fetatäyte
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 kpl
punaista paprikaa
200 g
fetaa
suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus chilijauhetta
Kuorrutus
5 dl
turkkilaista jogurttia
½ kpl
sitruunan mehu
suolaa
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1 rkl
neitsyt oliiviöljyä
Koristeleluun
kirsikkatomaatteja
fetaa kuutioina
kurkkua
mustia oliiveja
vihreitä oliiveja

Aloita voileipäkakun valmistaminen laittamalla tzatziki täytteen turkkilainen jogurtit valumaan suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen (käyttämättömään) tai harsolla vuorattuun siivilään. Anna jogurtin valua kaksi tuntia. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste valumaan siivilään. Purista raastetusta kurkusta ylimääräinen neste pois. Sekoita raastettu kurkku, jogurtti, hienonnettu tilli, sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli, kuivattu minttu ja suola. Peitä tzatziki kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Laita paprika-täytteen turkkilainen jogurtit valumaan suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen (käyttämättömään) tai harsolla vuorattuun siivilään.Grillaa paprikat grillissä niin, että kuori tummuu kauttaaltaan. Voit grillata paprikat myös puolikkaina uunissa grillivastuksen alla. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla, anna olla 15 minuuttia. Poista paprikoista kuori ja kanta. Halkaise grillatut paprikat ja poista siemenet. Kuutioi grillatut paprikat pieniksi kuutioiksi. Sekoita valutettu jogurtti, kuutioidut paprikat, murennettu feta ja mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.

Kokoa voileipäkakku. Leikkaa paahtoleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Lisää vielä lopuksi kaksi puolikasta paahtoleipäviipaletta rinnakkain. Yksi voileipäkakkukerros koostuu siis 7 paahtoleipäviipaleesta. Kostuta paahtoleivät kasvisliemellä. Levitä leipien pinnalla puolet tzatziki täytteestä.

Aloita seuraava kerros latomalla ensin kaksi puolikasta paahtoleipäviipaletta rinnan ja sen jälkeen 6 kokonaista rinnakkain. Kostuta kasvisliemellä. Levitä päälle paprika-fetatäyte. Lado täytteen päälle kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Lisää vielä lopuksi kaksi puolikasta paahtoleipäviipaletta rinnakkain. Kostuta kasvisliemellä. Levitä päälle loput tzatzikitäytteestä. Lado loput leipäviipaleista tzatziki täytteen päälle.

Peitä kakku foliolla ja laita kevyt paino päälle. Anna maustua ja mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään. Laita kuorrutuksen turkkilainen jogurtit valumaan suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen (käyttämättömään) tai harsolla vuorattuun siivilään. Anna valua yön yli. Sekoita jogurtin joukkoon sitruunamehu, hienonnettu tilli, suola ja oliiviöljy. Leivitä kuorrute tasaisesti voileipäkakun pinnalle. Koristele voileipäkakku esimerkikis kurkkuviipaleilla, kirsikkatomaateila, oliiveilla ja fetajuustokuutioilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt