


Tzatziki
22 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 min
Kesäinen tzatziki kruunaa brunssin.
Reseptin ainekset
6 annosta
4 dl
turkkilaista jogurttia
1 kpl
kurkku
½ dl
hienonnettua tuoretta tilliä
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl
kuivattua minttua
½ kpl
sitruunan mehu
2 rkl
neitsyt oliiviöljyä
suolaa
Aloita tzatzikin valmistaminen valuttamalla jogurtti. Laita jogurtti valumaan harsolla vuorattuun siivilään tai suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen, anna valua 1-2 tuntia. Raasta kurkku ja purista siivilässä ylinmääräiset nesteet pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja mausta suolalla sekä kuivatulla mintulla. Peitä kulho kelmulla ja anna tzatzikin maustua jääkaapissa vähintään 30min.
Turkkilaista jogurttia ei välttämättä tarvitse valuttaa, mutta tzatzikin rakenteesta tulee mielestäni valuttamalla paljon parempi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
