Maku

Tzatziki

22 min
1
0

Tzatziki

Kesäinen tzatziki kruunaa brunssin.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 kplkurkku
  • ½ dlhienonnettua tuoretta tilliä
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 tlkuivattua minttua
  • ½ kplsitruunan mehu
  • 2 rklneitsyt oliiviöljyä
  • suolaa

Tee näin

22 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 min

Aloita tzatzikin valmistaminen valuttamalla jogurtti. Laita jogurtti valumaan harsolla vuorattuun siivilään tai suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen, anna valua 1-2 tuntia. Raasta kurkku ja purista siivilässä ylinmääräiset nesteet pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja mausta suolalla sekä kuivatulla mintulla. Peitä kulho kelmulla ja anna tzatzikin maustua jääkaapissa vähintään 30min.

Vinkki!

Turkkilaista jogurttia ei välttämättä tarvitse valuttaa, mutta tzatzikin rakenteesta tulee mielestäni valuttamalla paljon parempi.
MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä