Maku

Tzatziki

22 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen2 min
Kesäinen tzatziki kruunaa brunssin.
3.88
0
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa


Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 kplkurkku
  • ½ dlhienonnettua tuoretta tilliä
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 tlkuivattua minttua
  • ½ kplsitruunan mehu
  • 2 rklneitsyt oliiviöljyä
  • suolaa
Tulosta

Aloita tzatzikin valmistaminen valuttamalla jogurtti. Laita jogurtti valumaan harsolla vuorattuun siivilään tai suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen, anna valua 1-2 tuntia. Raasta kurkku ja purista siivilässä ylinmääräiset nesteet pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja mausta suolalla sekä kuivatulla mintulla. Peitä kulho kelmulla ja anna tzatzikin maustua jääkaapissa vähintään 30min.

Turkkilaista jogurttia ei välttämättä tarvitse valuttaa, mutta tzatzikin rakenteesta tulee mielestäni valuttamalla paljon parempi.
MITÄ PIDIT?
3.88