Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tyrnimarinoitu hirvi – paistiviipaleet ihastuttavat luksusvoileivän täytteenä

6 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 0 min

Tyrnimarinoitu hirvi saa pinnalleen mukavan kirpsakan aromin. Tarjoa tyrnillä marinoitu hirvenpaisti perunoiden kanssa tai kokoa viipaleista luksusvoileipä. Tyrni sopii mainiosti riistan pariksi. Marjan hapokkuus pureutuu hirvenlihan sisään ja mureuttaa sen.

29.9.2019
Reseptin ainekset
8 annosta
Tyrnimarinoitu hirvi
1 kg
hirvenpaistia
3/4 tl
suolaa
Tyrnimarinadi
4
katajanmarjaa
1 tl
kokonaisia mustapippureita
1 dl
tyrnimehua
2 rkl
valkoviinietikkaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 1/2 tl
suolaa
Paistaminen
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita

Tyrnimarinoitu hirvi valmistuu näin:

  1. Murskaa katajanmarjat ja pippurit huhmareessa. Sekoita marinadin ainekset ja kaada seos isoon pakastus- tai paistopussiin suolalla hierotun hirvenpaistin päälle. Marinoi vähintään 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Kääntele paistia välillä. Nosta paisti lämpenemään noin tunti ennen kypsennystä.
  2. Kuumenna voi-öljyseos (valurauta)pannulla ja ruskista pinta kauttaaltaan. Nosta paisti uunivuokaan. Työnnä lihalämpömittari keskikohtaan. Paista 125-asteisessa uunissa tunnin ajan, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta.
  3. Ripottele kypsän paistin pintaan suolaa ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia.
  4. Leikkaa hirvipaisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
  5. Tarjoa marinoitu hirvipaisti sellaisenaan pääruokana tai majoneesilla voidellun leivän päällä.

Vinkki!

Tee hirvipaistin seuraksi tyrnikastike: sekoita kattilassa 1 dl tyrnimehua, 1 dl vettä, 1 rkl soijakastiketta, 1 rkl sokeria, 1 rkl valkoviinietikkaa, 1 rosmariinin oksa ja ¼ tl mustapippuria. Keitä 5 minuuttia ja poista rosmariini.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt