


Tuunattu isoäidin salaatti – modernin version jujuna ovat katkarapusattumat ja höylätyt avomaankurkut
30 min
Tuunattu isoäidin salaatti on ruokaisampi versio munasalaattinakin tunnetusta klassikosta. Jotkut mummot keittävät munat kivikoviksi, mutta kastike on herkullisempi pehmeistä keltuaisista tehtynä.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
isoja katkaravunpyrstöjä
1 kerä
lehtisalaattia
2
avomaankurkkua
1 nippu
tilliä
Kastike
2
munaa
1 rkl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
makeaa sinappia
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
1 dl
kermaviiliä
1 dl
kuohukermaa
Tuunattu isoäidin salaatti valmistetaan näin:
- Sulata katkaravut siivilässä. Huuhtele salaatinlehdet ja kuivata paperin päällä. Leikkaa kurkut pitkittäin suikaleiksi juustohöylällä. Silppua tilli.
- Tee kastike. Keitä munia 7 minuuttia, jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Hierrä keltuainen haarukalla tahnaksi. Lisää tahnaan etikka, sinappi, mausteet ja kermaviili. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kastikkeeseen. Silppua munanvalkuaiset ja säästä salaatin koristeeksi.
- Kokoa salaatti vadille, ripottele pinnalle tilliä ja silputut valkuaiset. Voit lusikoida kastikkeen salaatin pinnalle tai tarjota sen erikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat