Tuunattu isoäidin salaatti – modernin version jujuna ovat katkarapusattumat ja höylätyt avomaankurkut
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Tuunattu isoäidin salaatti on ruokaisampi versio munasalaattinakin tunnetusta klassikosta. Jotkut mummot keittävät munat kivikoviksi, mutta kastike on herkullisempi pehmeistä keltuaisista tehtynä.
GL
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.7.2020

Tuunattu isoäidin salaatti – modernin version jujuna ovat katkarapusattumat ja höylätyt avomaankurkut
Ainekset (4 annosta)
- 300 gisoja katkaravunpyrstöjä
- 1 kerälehtisalaattia
- 2avomaankurkkua
- 1 nipputilliä
Kastike
- 2munaa
- 1 rklväkiviinaetikkaa
- 1 rklmakeaa sinappia
- 1 tlsokeria
- ½ tlsuolaa
- 1 dlkermaviiliä
- 1 dlkuohukermaa
Tuunattu isoäidin salaatti valmistetaan näin:
- Sulata katkaravut siivilässä. Huuhtele salaatinlehdet ja kuivata paperin päällä. Leikkaa kurkut pitkittäin suikaleiksi juustohöylällä. Silppua tilli.
- Tee kastike. Keitä munia 7 minuuttia, jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Hierrä keltuainen haarukalla tahnaksi. Lisää tahnaan etikka, sinappi, mausteet ja kermaviili. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kastikkeeseen. Silppua munanvalkuaiset ja säästä salaatin koristeeksi.
- Kokoa salaatti vadille, ripottele pinnalle tilliä ja silputut valkuaiset. Voit lusikoida kastikkeen salaatin pinnalle tai tarjota sen erikseen.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.5