Maku

Tuunattu isoäidin salaatti – modernin version jujuna ovat katkarapusattumat ja höylätyt avomaankurkut

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Tuunattu isoäidin salaatti on ruokaisampi versio munasalaattinakin tunnetusta klassikosta. Jotkut mummot keittävät munat kivikoviksi, mutta kastike on herkullisempi pehmeistä keltuaisista tehtynä.
GL
4.5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 300 gisoja katkaravunpyrstöjä
  • 1 kerälehtisalaattia
  • 2avomaankurkkua
  • 1 nipputilliä

Kastike

  • 2munaa
  • 1 rklväkiviinaetikkaa
  • 1 rklmakeaa sinappia
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlkermaviiliä
  • 1 dlkuohukermaa
Tulosta

Tuunattu isoäidin salaatti valmistetaan näin:

  1. Sulata katkaravut siivilässä. Huuhtele salaatinlehdet ja kuivata paperin päällä. Leikkaa kurkut pitkittäin suikaleiksi juustohöylällä. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Keitä munia 7 minuuttia, jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Hierrä keltuainen haarukalla tahnaksi. Lisää tahnaan etikka, sinappi, mausteet ja kermaviili. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kastikkeeseen. Silppua munanvalkuaiset ja säästä salaatin koristeeksi.
  3. Kokoa salaatti vadille, ripottele pinnalle tilliä ja silputut valkuaiset. Voit lusikoida kastikkeen salaatin pinnalle tai tarjota sen erikseen.
MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »