Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tuulomantorttu

40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 15 min

Tuulomantorttu, jotkut sanovat myös Tuulamontorttu, on nopeatekoinen, riittoisa, herkullinen ja sopii pakastimeen vierasvaraksikin.

10.12.2010
Reseptin ainekset
30 annosta
Pohja
150 g
voita
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2
munaa
2 dl
sokeria
1 ½ dl
kevytmaitoa
Kuorrute
50 g
voita
4 rkl
kahvijuomaa
1 rkl
kaakaojauhetta
225 g
tomusokeria
Pinnalle
1 dl
kookoshiutaleita

Tuulomantorttu – ohje:

  1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita taikinaan kuivat aineet siivilän läpi ravisteltuna ja maito. Lisää viimeiseksi rasvasula.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 35 × 25 cm). Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia eli kauniin vaaleanruskeaksi.
  5. Sulata sillä aikaa kuorrutteen rasva. Lisää mukaan kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoittele kuorrute tasaiseksi.
  6. Levitä kuorrute leivonnaisen pinnalle heti uunista oton jälkeen. Ripottele saman tien somisteeksi kookoshiutaleita tai nonparelleja. Jos täyte ehtii kovettua, notkistat sen kätevästi mikrossa tai liedellä.
  7. Leikkaa jäähtynyt torttulevy haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Vinkki!

Jos et piittaa kookoksesta, koristele tuulomantortun pinta nonparellein, pähkinä- tai mantelirouheella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt