


Tuulomantorttu
40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 15 min
Tuulomantorttu, jotkut sanovat myös Tuulamontorttu, on nopeatekoinen, riittoisa, herkullinen ja sopii pakastimeen vierasvaraksikin.
Reseptin ainekset
30 annosta
Pohja
150 g
voita
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2
munaa
2 dl
sokeria
1 ½ dl
kevytmaitoa
Kuorrute
50 g
voita
4 rkl
kahvijuomaa
1 rkl
kaakaojauhetta
225 g
tomusokeria
Pinnalle
1 dl
kookoshiutaleita
Tuulomantorttu – ohje:
- Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita taikinaan kuivat aineet siivilän läpi ravisteltuna ja maito. Lisää viimeiseksi rasvasula.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 35 × 25 cm). Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia eli kauniin vaaleanruskeaksi.
- Sulata sillä aikaa kuorrutteen rasva. Lisää mukaan kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoittele kuorrute tasaiseksi.
- Levitä kuorrute leivonnaisen pinnalle heti uunista oton jälkeen. Ripottele saman tien somisteeksi kookoshiutaleita tai nonparelleja. Jos täyte ehtii kovettua, notkistat sen kätevästi mikrossa tai liedellä.
- Leikkaa jäähtynyt torttulevy haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Vinkki!
Jos et piittaa kookoksesta, koristele tuulomantortun pinta nonparellein, pähkinä- tai mantelirouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat