Maku

Turkkilainen leipä (Pide)

3 h 5 min
3.6
0

Turkkilainen leipä (Pide)

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 6 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/3 dlturkkilaista jogurttia

Voiteluun

  • 1/2 kplmunaa

Lisäksi

  • Pinnalle
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 2 tl mustakuminaa (Nigella sativa)

Tee näin

3 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 35 min

Lämmitä 3 rkl vedestä kädenlämpöiseksi pienessä kulhossa. Sekoita siihen hiiva ja sokeri. Anna tekeytyä 20 minuuttia, kunnes seos kuplii.

Siivilöi jauhot ja suola toiseen kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja valuta siihen hiivaliuos, öljy, jogurtti ja loput vedestä kädenlämpöisenä.

Vaivaa seosta, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Lisää jauhoja tarvittaessa.

Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa pari tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.

Jaa taikina 6 osaan ja painele pyöreiksi kiekoiksi (Ø 15 cm).

Sipaise leivinpeltiin vähän öljyä ja nosta leivät pellille. Voitele leivät ja ripottele päälle siemeniä.

Paista pide-leipiä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa turkkilaisia pide-leipiä meze-alkupalojen lisänä.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä