Maku

Turkkilainen leipä (Pide)

3 h 5 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 35 min
3.1
0
Julkaistu: 11.9.2013


Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 6 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/3 dlturkkilaista jogurttia

Voiteluun

  • 1/2 kplmunaa

Lisäksi

  • Pinnalle
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 2 tl mustakuminaa (Nigella sativa)
Tulosta

Lämmitä 3 rkl vedestä kädenlämpöiseksi pienessä kulhossa. Sekoita siihen hiiva ja sokeri. Anna tekeytyä 20 minuuttia, kunnes seos kuplii.

Siivilöi jauhot ja suola toiseen kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja valuta siihen hiivaliuos, öljy, jogurtti ja loput vedestä kädenlämpöisenä.

Vaivaa seosta, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Lisää jauhoja tarvittaessa.

Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa pari tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.

Jaa taikina 6 osaan ja painele pyöreiksi kiekoiksi (Ø 15 cm).

Sipaise leivinpeltiin vähän öljyä ja nosta leivät pellille. Voitele leivät ja ripottele päälle siemeniä.

Paista pide-leipiä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa turkkilaisia pide-leipiä meze-alkupalojen lisänä.

Kommentoi »