Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Turkkilainen leipä (Pide)

3 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 35 min
11.9.2013
Reseptin ainekset
6 annosta
2 dl
vettä
15 g
hiivaa
1/2 tl
sokeria
6 dl
hiivaleipäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
1/3 dl
turkkilaista jogurttia
Voiteluun
1/2 kpl
munaa
Lisäksi
Pinnalle
2 tl seesaminsiemeniä
2 tl mustakuminaa (Nigella sativa)

Lämmitä 3 rkl vedestä kädenlämpöiseksi pienessä kulhossa. Sekoita siihen hiiva ja sokeri. Anna tekeytyä 20 minuuttia, kunnes seos kuplii.

Siivilöi jauhot ja suola toiseen kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja valuta siihen hiivaliuos, öljy, jogurtti ja loput vedestä kädenlämpöisenä.

Vaivaa seosta, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Lisää jauhoja tarvittaessa.

Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa pari tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.

Jaa taikina 6 osaan ja painele pyöreiksi kiekoiksi (Ø 15 cm).

Sipaise leivinpeltiin vähän öljyä ja nosta leivät pellille. Voitele leivät ja ripottele päälle siemeniä.

Paista pide-leipiä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa turkkilaisia pide-leipiä meze-alkupalojen lisänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt