


Hauskat annosperunalaatikot
Tuplapaistetut perunalaatikkoperunat – tarjoa siirappinen perunalaatikko kätevästi uuniperunan muodossa
1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
Valmista perunalaatikko vaihteeksi uuniperunan muodossa annosperunalaatikoina. Tuplapaistetut uuniperunat maustetaan imelletyn perunalaatikon makua mukaillen siirapilla ja muskotilla.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
6–8
Rosamunda-perunaa
Lisäksi
1 prk (200 g)
ranskankermaa
2 rkl
tummaa siirappia
1 tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää
Päälle
1 rkl
korppujauhoja
25 g
voita
Tuplapaistetut perunalaatikkoperunat – ohje:
- Pese perunat, pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla ja pistele kuoreen muutamia reikiä haarukalla. Laita perunat leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Sekoita ranskankerma, siirappi, suola ja muskotti.
- Ota perunat uunista ja jäähdytä hetki. Leikkaa perunoista ”hattu” irti ja koverra sisus pois siten, että kuori jää ehjäksi. Sekoita perunoiden sisus ranskankermaseokseen.
- Lusikoi täyte takaisin perunoiden sisään tiiviisti painellen. Ripottele päälle korppujauhoja, painele ruokalusikalla pintaan aaltoja ja laita lopuksi päälle pieniä voinokareita.
- Laita perunat takaisin uuniin ja paista vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
Vinkki!
Saat perunoista gluteenittomat, kun käytät gluteenittomia korppujauhoja. Ja vegaaniset, kun vaihdat ranskankerman kaura- tai soijafraicheen ja voin maidottomaan rasvavalmisteeseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat