Maku

Tuorepuuro pelastaa aamu-unisen

12 h 15 min
MU
KA
4.75
1

Tuorepuuro on täydellinen aamiainen: sekoita se valmiiksi jääkaappiin edellisenä iltana, ja aamulle jää vain banaanien pilkkominen ja puuron syöminen. Tämä perusohje on myös notkea, sillä voit käyttää tuorepuuroon lempileseitäsi ja -marjojasi.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Tuorepuuro

  • 2 dlpuolukoita (tai muita marjoja)
  • 5 dlmaustamatonta jogurttia
  • ½ –1 dljuoksevaa hunajaa (tai tummaa sokeria)
  • 2 dlleseitä (ruis-, kaura- tai vehnäleseitä)
  • 2 rklpellavansiemeniä
  • 2 rklkurpitsansiemeniä

Lisäksi

  • 2kypsää banaania
  • 1 rklsiemeniä
  • 1 rklpuolukoita

Tee näin

12 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN12 h

Tuorepuuro valmistuu näin:

  1. Survo puolukoita hieman kulhossa. Sekoita joukkoon jogurtti, hunaja, leseet ja siemenet.
  2. Peitä kulho kannella tai tuorekelmulla. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  3. Viipaloi banaanit ja sekoita tuorepuuron joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät tummu. Säästä osa viipaleista koristeeksi.
  4. Koristele puuro banaanilla, siemenillä ja puolukoilla ja tarjoile.

Vinkki!

Tuorepuuro on mainio lounas.

MITÄ PIDIT?
4.75