Kotivinkki

Tsatsiki retikasta ja omenasta

15 min
0
0

Kokeile tehdä tsatsiki kurkun sijaan retikasta. Omena ja minttu tuovat siihen raikkautta.
Tulosta
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Matilda Lindeblad

Ainekset (6–8 annosta)

  • ½sitruunan kuori
  • 2valkosipulinkynttä
  • 20 cm:n pala retikkaa
  • 1pieni omena
  • 1ruukku tuoretta minttua
  • 5 dlpaksua, maustamatonta jogurttia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Pese sitruuna hyvin ja raasta keltainen kuoriosa kulhoon.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta retikka karkeasti ja purista raasteesta liikaa nestettä pois. Raasta omena karkeasti ja silppua minttu.

Sekoita kaikki ainekset jogurtin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta öljyä päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele mintulla. 

Kun raastat tsatsikia varten sitruunan kuoren, käytä loput raasteesta ja osa mehusta hummukseen. Se säilyy jääkaapissa noin viikon verran.

MITÄ PIDIT?
0