Maku

Toscakakku

1 h
4
1

Toscakakku

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Kuorrutus

  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3/4 dlsokeria
  • 100 gmantelilastuja
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklkuohukermaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Pingota irtopohjavuokaan (Ø 26 cm) leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja lisää lopuksi rasvasula. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 2–3 minuuttia.

Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Levitä toscakuorrutus kakun pinnalle. Paista uunissa hieman keskitasoa ylempänä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. Irrota toscakakku vuoasta vadille.

  • Saat kuorrutukseen paahteisen maun paistamalla toscakakkua lopuksi hetken uunin grillivastusten alla. Tarkkaile, ettei pinta pääse palamaan.
  • Klassikko ei kaipaa muunnoksia, mutta voit kyllä ripotella taikinan päälle omenakuutioita ja sokeria ennen paistamista.
  • Älä säästele toscakakkua, vaan keitä kahvit ja nauti heti.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä