Maku

Toscakakku – pehmeä pohja ja rapea kuorrutus ovat rakastetun klassikon salaisuus

1 h 15 min
KA
3.92
0

Toscakakun päällä hurmaa paahtuneen mantelin, sokerin ja voin koukuttava yhdistelmä. Mummon leipomaa toscakakkua ei voita mikään, koska pehmeän pohjan päällä on tarpeeksi paksu kerros rapeaa kuorrutusta.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 2munaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlkevytmaitoa
  • 150 gvoita

Kuorrutus

  • 150 gvoita
  • 4 1/2 dlmantelilastuja
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlkuohukermaa
  • 2 rklvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN35 min

Toscakakku valmistuu näin:

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (ø 24 cm ) reunat. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Lisää taikinaan maito ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
  3. Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan, kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti. Levitä kuorrutus kakkupohjan päälle ja nosta vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä.
  4. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoamista. Toscakakku säilyy jääkaapissa hyvin peitettynä noin viikon ajan.
MITÄ PIDIT?
3.92