Maku

Tonnikalatahna

10 min
MU
GL
3
0


 

Tulosta
Teksti Meri-Tuuli Lindström
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gtonnikalaa öljyssä (valutettuna)
  • 40 ganjovista (fileinä)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 dloliiviöljyä

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Kumoa kaikki ainekset, öljyä lukuun ottamatta, tehosekoittimeen. Käynnistä sekoitin ja lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes seos lähtee soseutumaan. Anna koneen käydä, kunnes tahna on sileää. Lisää öljyä tarvittaessa.

Tarjoa tonnikalatahnan kanssa maukasta maalaisleipää.

Tonnikalatahna säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa 3–4 päivää.

MITÄ PIDIT?
3