Maku

Tonnikalapihvit kahdelle

20 min
4.33
4

Tonnikalapihvit kahdelle

Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Pyöräytä maailman helpoimmat tonnikalapihvit helposti purkkitonnikalasta! Paista ne pannulla rapeiksi, mutta meheviksi ja haarukoi kermaviilikastikkeen kera.

Ainekset (2 annosta)

  • 3 rklkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 140 gtonnikalaa öljyssä (1 prk tonnikalahiutaleita öljyssä)
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlcurrya
  • 1 rklruokaöljyä (paistamiseen)

Kastike

  • 150 gkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen) (purkin loppu)
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna, tai tilliä)
  • 1 tlsinappia
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Näin helposti tonnikalapihvit valmistuvat:

Sekoita kulhossa kermaviili ja vehnäjauhot. Anna jauhojen turvota noin 5 minuuttia.

Valmista sillä välin lopusta kermaviilistä kastike yhdistämällä ainekset keskenään. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Valuta tonnikala. Lisää tonnikala, muna, sitruunamehu ja mausteet kermaviili-jauhoseokseen.

Muotoile massasta kostein käsin neljä pihviä. Paista pihvit pannulla öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin värisiksi.

Tarjoa tonnikalapihvit salaatin ja kastikkeen kanssa tai ruisleivän välissä tonnikalaburgerina.

MITÄ PIDIT?
4.33