Maku

Tonnikalapihvit kahdelle

20 min
4.1
4

Tonnikalapihvit kahdelle

Pyöräytä maailman helpoimmat tonnikalapihvit helposti purkkitonnikalasta! Paista ne pannulla rapeiksi, mutta meheviksi ja haarukoi kermaviilikastikkeen kera.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 3 rklkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 140 gtonnikalaa öljyssä (1 prk tonnikalahiutaleita öljyssä)
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlcurrya
  • 1 rklruokaöljyä (paistamiseen)

Kastike

  • 150 gkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen) (purkin loppu)
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna, tai tilliä)
  • 1 tlsinappia
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Näin helposti tonnikalapihvit valmistuvat:

Sekoita kulhossa kermaviili ja vehnäjauhot. Anna jauhojen turvota noin 5 minuuttia.

Valmista sillä välin lopusta kermaviilistä kastike yhdistämällä ainekset keskenään. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Valuta tonnikala. Lisää tonnikala, muna, sitruunamehu ja mausteet kermaviili-jauhoseokseen.

Muotoile massasta kostein käsin neljä pihviä. Paista pihvit pannulla öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin värisiksi.

Tarjoa tonnikalapihvit salaatin ja kastikkeen kanssa tai ruisleivän välissä tonnikalaburgerina.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä