Tonnikala-perunatacot − täytä maissitortillat mehevällä kalatahnalla ja mausteisilla pikkuperunoilla!
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minTonnikala-perunatacot ovat maistuvaa ja helppoa arkiruokaa. Tonnikalasta ja kevään ensimmäisistä varhaisperunoista syntyy sukkelasti herkullinen täyte.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.5.2022

Tonnikala-perunatacot − täytä maissitortillat mehevällä kalatahnalla ja mausteisilla pikkuperunoilla!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 15pienehköä varhaisperunaa ((ulkomaisia tai kotimaisia kauden mukaan))
- 2 rklöljyä
- 1 rkltacomaustetta
Tonnikalatahna
- 2 prktonnikalaa öljyssä
- 1valkosipulinkynsi
- ½ rkukorianteria
- 1 prkranskankermaa
- ½ tlsuolaa
- 1limen mehu
Lisäksi
- 4tomaattia
- 2avokadoa
- 1punasipuli
- 1lime
- 12pientä maissitortillaa
- ½ rkukorianteria
Tonnikala-perunatacot − ohje:
- Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa kuutioiksi uunipellille. Sekoita öljy ja tacomauste ja kääntele seos kauttaaltaan perunoiden joukkoon. Paahda perunoita uunissa noin 20 minuuttia.
- Valuta tonnikalat öljystä. Hienonna valkosipuli ja korianteri. Sekoita kaikki tahnan aineet keskenään tasaiseksi.
- Leikkaa tomaatit ja avokadot pieniksi kuutioiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja lime lohkoiksi. Lämmitä tortillaletut kuumassa uunissa. Lusikoi tonnikalatahnaa lämpimälle letulle ja kasaa perunat ja muut täytteet tahnan päälle. Tarjoa tonnikala-perunatacot limelohkojen kanssa.
Vinkki!
Keväällä Suomeen lennätetyt ensimmäiset uuden sadon perunat eivät vedä vertoja keitettynä kotimaisille, mutta sopivat mainiosti uunissa kypsennettäviksi ja tacojen täytteeksi.

Paputortillat ja persimonisalsa ovat ruokatoimittaja Hanna Hurtan perheen arkihitti – ”Tortillojen avulla saamme lapset syömään mitä vain”
Maku

Kokeilitko jo hauskoja taittelutortilloja? Katso helppo kikka videolta & poimi vinkit täytteisiin!

Meksikolaista kesäisellä twistillä! Ota testiin porkkanatacot, joiden kasvistäyte saa seurakseen naattikastikkeen
Maku

Kasvistortillat valmistuvat alta aikayksikön – katso resepti & nauti!
Kotivinkki

Retroherkku Meksikon vivahteella! Täytetyt tacopaprikat kypsyvät meheviksi salsakastikkeessa
Maku

Tacopannu nurinkurin! Tirisevä texmex-herkku kuorrutetaan koukuttavan rapeaksi tortillalastuilla ja juustolla
Maku

Texmex-pannu – broilerin jauhelihasta ja kasviksista pyöräytetty täyte on nappivalinta tortillojen tai tacojen kaveriksi
Kotivinkki

Tacopiirakka – meksikolaisesta keittiöstä tutut maut saavat uuden muodon suolaisena leivonnaisena
Kotivinkki