Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tonnikala-perunatacot − täytä maissitortillat mehevällä kalatahnalla ja mausteisilla pikkuperunoilla!

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Tonnikala-perunatacot ovat maistuvaa ja helppoa arkiruokaa. Tonnikalasta ja kevään ensimmäisistä varhaisperunoista syntyy sukkelasti herkullinen täyte.

12.5.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
15
pienehköä varhaisperunaa ((ulkomaisia tai kotimaisia kauden mukaan))
2 rkl
öljyä
1 rkl
tacomaustetta
Tonnikalatahna
2 prk
tonnikalaa öljyssä
1
valkosipulinkynsi
½ rku
korianteria
1 prk
ranskankermaa
½ tl
suolaa
1
limen mehu
Lisäksi
4
tomaattia
2
avokadoa
1
punasipuli
1
lime
12
pientä maissitortillaa
½ rku
korianteria

Tonnikala-perunatacot − ohje:

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa kuutioiksi uunipellille. Sekoita öljy ja tacomauste ja kääntele seos kauttaaltaan perunoiden joukkoon. Paahda perunoita uunissa noin 20 minuuttia.
  2. Valuta tonnikalat öljystä. Hienonna valkosipuli ja korianteri. Sekoita kaikki tahnan aineet keskenään tasaiseksi.
  3. Leikkaa tomaatit ja avokadot pieniksi kuutioiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja lime lohkoiksi. Lämmitä tortillaletut kuumassa uunissa. Lusikoi tonnikalatahnaa lämpimälle letulle ja kasaa perunat ja muut täytteet tahnan päälle. Tarjoa tonnikala-perunatacot limelohkojen kanssa.

Vinkki!

Keväällä Suomeen lennätetyt ensimmäiset uuden sadon perunat eivät vedä vertoja keitettynä kotimaisille, mutta sopivat mainiosti uunissa kypsennettäviksi ja tacojen täytteeksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt