Kotivinkki

Tonnikala-perunatacot − täytä maissitortillat mehevällä kalatahnalla ja mausteisilla pikkuperunoilla!

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Tonnikala-perunatacot ovat maistuvaa ja helppoa arkiruokaa. Tonnikalasta ja kevään ensimmäisistä varhaisperunoista syntyy sukkelasti herkullinen täyte.
0
0
Julkaistu: 12.5.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 15pienehköä varhaisperunaa ((ulkomaisia tai kotimaisia kauden mukaan))
  • 2 rklöljyä
  • 1 rkltacomaustetta

Tonnikalatahna

  • 2 prktonnikalaa öljyssä
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ rkukorianteria
  • 1 prkranskankermaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1limen mehu

Lisäksi

  • 4tomaattia
  • 2avokadoa
  • 1punasipuli
  • 1lime
  • 12pientä maissitortillaa
  • ½ rkukorianteria
Tulosta

Tonnikala-perunatacot − ohje:

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa kuutioiksi uunipellille. Sekoita öljy ja tacomauste ja kääntele seos kauttaaltaan perunoiden joukkoon. Paahda perunoita uunissa noin 20 minuuttia.
  2. Valuta tonnikalat öljystä. Hienonna valkosipuli ja korianteri. Sekoita kaikki tahnan aineet keskenään tasaiseksi.
  3. Leikkaa tomaatit ja avokadot pieniksi kuutioiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja lime lohkoiksi. Lämmitä tortillaletut kuumassa uunissa. Lusikoi tonnikalatahnaa lämpimälle letulle ja kasaa perunat ja muut täytteet tahnan päälle. Tarjoa tonnikala-perunatacot limelohkojen kanssa.

Vinkki!

Keväällä Suomeen lennätetyt ensimmäiset uuden sadon perunat eivät vedä vertoja keitettynä kotimaisille, mutta sopivat mainiosti uunissa kypsennettäviksi ja tacojen täytteeksi.

Kommentoi »