Tomaattinen lihapullakastike – maukasta arkiruokaa vain muutamista raaka-aineista
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minTomaattinen lihapullakastike syntyy todella näppärästi! Sekoita jauhelihamassa, mausta ja pyöräytä lihapulliksi. Pyörykät kypsennetään kevyesti pannulla ja hauduttamalla ne tomaattimurskassa, josta tulee samaan syssyyn herkullinen kastike.
LA
MA
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.9.2018

Tomaattinen lihapullakastike – maukasta arkiruokaa vain muutamista raaka-aineista
Ainekset (4 annosta)
Lihapullat
- 400 gpossun jauhelihaa
- 5timjaminoksaa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 rklvoita tai öljyä paistamiseen
Kastike
- 1 tlkvalkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
- 1 tlsokeria
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Lihapullakastike valmistuu näin:
- Revi timjaminlehdet jauhelihan joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita taikina ja pyörittele siitä 8 isoa lihapullaa.
- Paista lihapullia hetki paistinpannulla voissa tai öljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaansa.
- Lisää valkosipulilla maustettu tomaattimurska lihapullien päälle. Mausta lihapullakastike sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta 5–10 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
- Tarjoa lihapullakastike esimerkiksi pastan kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.6