Kotivinkki

Tomaattinen lihapullakastike – maukasta arkiruokaa vain muutamista raaka-aineista

40 min
LA
MA
4.5
0

Tomaattinen lihapullakastike syntyy todella näppärästi! Sekoita jauhelihamassa, mausta ja pyöräytä lihapulliksi. Pyörykät kypsennetään kevyesti pannulla ja hauduttamalla ne tomaattimurskassa, josta tulee samaan syssyyn herkullinen kastike.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

Lihapullat

  • 400 gpossun jauhelihaa
  • 5timjaminoksaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 rklvoita tai öljyä paistamiseen

Kastike

  • 1 tlkvalkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Lihapullakastike valmistuu näin:

  1. Revi timjaminlehdet jauhelihan joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita taikina ja pyörittele siitä 8 isoa lihapullaa.
  2. Paista lihapullia hetki paistinpannulla voissa tai öljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaansa.
  3. Lisää valkosipulilla maustettu tomaattimurska lihapullien päälle. Mausta lihapullakastike sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta 5–10 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
  4. Tarjoa lihapullakastike esimerkiksi pastan kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.5