Kotivinkki

Tomaattinen lihapullakastike – maukasta arkiruokaa vain muutamista raaka-aineista

40 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
25 min
Tomaattinen lihapullakastike syntyy todella näppärästi! Sekoita jauhelihamassa, mausta ja pyöräytä lihapulliksi. Pyörykät kypsennetään kevyesti pannulla ja hauduttamalla ne tomaattimurskassa, josta tulee samaan syssyyn herkullinen kastike.
LA
MA
3.6
0
Julkaistu: 3.9.2018


Ainekset (4 annosta)

Lihapullat

  • 400 gpossun jauhelihaa
  • 5timjaminoksaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 rklvoita tai öljyä paistamiseen

Kastike

  • 1 tlkvalkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Lihapullakastike valmistuu näin:

  1. Revi timjaminlehdet jauhelihan joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita taikina ja pyörittele siitä 8 isoa lihapullaa.
  2. Paista lihapullia hetki paistinpannulla voissa tai öljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaansa.
  3. Lisää valkosipulilla maustettu tomaattimurska lihapullien päälle. Mausta lihapullakastike sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta 5–10 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
  4. Tarjoa lihapullakastike esimerkiksi pastan kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.6
Kommentoi »