4(22)
Tomaattinen kalakeitto
laktoositon
maidoton
munaton
50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 15 min
Julkaistu 11.4.2012
Maku
Reseptin ainekset 6 annosta
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1/2 rklrypsiöljyä
1/2 tlkurkumaa
12 dlvettä
4 rklkalafondia
2 laakerinlehteä
1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
4 perunaa
4 porkkanaa
200 gjuuriselleriä
500 gtomaattimurskaa
300 gseitiä (pakaste) (kuutioita)
250 gsurimi-puikkoja
2 rklsitruunamehua
40 gtuoretta tilliä

Kuullota sipulit öljyssä isossa kattilassa. Mausta halutessasi kurkumalla.

Mittaa kattilaan vesi ja fondi. Lisää joukkoon laakerinlehdet ja pippurit.

Pese juurekset. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja selleri.

Kiehauta liemi ja lisää joukkoon juurekset. Anna kiehua 15–20 minuuttia.

Lisää keittoon tomaattimurska, kalat ja surimit.

Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä. Mausta tomaattinen kalakeitto sitruunamehulla ja tillillä.

Tarkista tomaattisen kalakeiton maku. Nauti kotoinen bouillabaisse höyryävänä ruisleivän kanssa.

*Halutessasi voit tarjoilla keiton pinnalla maustekastiketta, jonka sekoitat ranskankermasta ja hienonnetuista valkosipulinkynsistä. Mausteeksi sopii ripaus suolaa ja chilijauhetta sekä sitruunankuorta.

Kommentoi »