


Tomaattinen kalakeitto
50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 15 min
Reseptin ainekset
6 annosta
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1/2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
kurkumaa
12 dl
vettä
4 rkl
kalafondia
2
laakerinlehteä
1 tl
valkopippuria (kokonaisia)
4
perunaa
4
porkkanaa
200 g
juuriselleriä
500 g
tomaattimurskaa
300 g
seitiä (pakaste) (kuutioita)
250 g
surimi-puikkoja
2 rkl
sitruunamehua
40 g
tuoretta tilliä
Tomaattinen kalakeitto – ohje:
- Kuullota sipulit öljyssä isossa kattilassa. Mausta halutessasi kurkumalla.
- Mittaa kattilaan vesi ja fondi. Lisää joukkoon laakerinlehdet ja pippurit.
- Pese juurekset. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja selleri.
- Kiehauta liemi ja lisää joukkoon juurekset. Anna kiehua 15–20 minuuttia.
- Lisää keittoon tomaattimurska, kalat ja surimit.
- Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä. Mausta tomaattinen kalakeitto sitruunamehulla ja tillillä.
- Tarkista tomaattisen kalakeiton maku. Nauti kotoinen bouillabaisse höyryävänä ruisleivän kanssa.
Vinkki!
Halutessasi voit tarjoilla keiton pinnalla maustekastiketta, jonka sekoitat ranskankermasta ja hienonnetuista valkosipulinkynsistä. Mausteeksi sopii ripaus suolaa ja chilijauhetta sekä sitruunankuorta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat