Kuvat
Julkaistu: 11.4.2012

Tomaattinen kalakeitto
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1/2 rklrypsiöljyä
- 1/2 tlkurkumaa
- 12 dlvettä
- 4 rklkalafondia
- 2 laakerinlehteä
- 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
- 4 perunaa
- 4 porkkanaa
- 200 gjuuriselleriä
- 500 gtomaattimurskaa
- 300 gseitiä (pakaste) (kuutioita)
- 250 gsurimi-puikkoja
- 2 rklsitruunamehua
- 40 gtuoretta tilliä
Kuullota sipulit öljyssä isossa kattilassa. Mausta halutessasi kurkumalla.
Mittaa kattilaan vesi ja fondi. Lisää joukkoon laakerinlehdet ja pippurit.
Pese juurekset. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja selleri.
Kiehauta liemi ja lisää joukkoon juurekset. Anna kiehua 15–20 minuuttia.
Lisää keittoon tomaattimurska, kalat ja surimit.
Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä. Mausta tomaattinen kalakeitto sitruunamehulla ja tillillä.
Tarkista tomaattisen kalakeiton maku. Nauti kotoinen bouillabaisse höyryävänä ruisleivän kanssa.
*Halutessasi voit tarjoilla keiton pinnalla maustekastiketta, jonka sekoitat ranskankermasta ja hienonnetuista valkosipulinkynsistä. Mausteeksi sopii ripaus suolaa ja chilijauhetta sekä sitruunankuorta.