Maku

Tomaattinen kalakeitto

50 min
GL
LA
MA
MU
4.06
0


 

Tulosta
Teksti Susanna Katajisto, Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlkurkumaa
  • 12 dlvettä
  • 4 rklkalafondia
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 4 kplperunaa
  • 4 kplporkkanaa
  • 200 gjuuriselleriä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 300 gseitiä (pakaste) (kuutioita)
  • 250 gsurimi-puikkoja
  • 2 rklsitruunamehua
  • 40 gtuoretta tilliä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN15 min

Kuullota sipulit öljyssä isossa kattilassa. Mausta halutessasi kurkumalla.

Mittaa kattilaan vesi ja fondi. Lisää joukkoon laakerinlehdet ja pippurit.

Pese juurekset. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja selleri.

Kiehauta liemi ja lisää joukkoon juurekset. Anna kiehua 15–20 minuuttia.

Lisää keittoon tomaattimurska, kalat ja surimit.

Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä. Mausta tomaattinen kalakeitto sitruunamehulla ja tillillä.

Tarkista tomaattisen kalakeiton maku. Nauti kotoinen bouillabaisse höyryävänä ruisleivän kanssa.

*Halutessasi voit tarjoilla keiton pinnalla maustekastiketta, jonka sekoitat ranskankermasta ja hienonnetuista valkosipulinkynsistä. Mausteeksi sopii ripaus suolaa ja chilijauhetta sekä sitruunankuorta.

MITÄ PIDIT?
4.06