


Tomaattinen jänispata
Ilmat kylmenee mutta padat lämpenee! Jänispata lämmittää mukavasti kylmän päivän jälkeen
Reseptin ainekset
4 annosta
2 kpl
jänistä (takajalat, fileet)
2 kpl
porkkana
2 kpl
varsisellerin vartta
1 kpl
sipuli
4 kpl
valkosipulin kynsiä
2 kpl
laakerinlehteä
1 kpl
rosmariini oksa
½ dl
konjakkia
2 dl
valkoviiniä
5 dl
kanalientä
400 g
mutti tomaattimurskaa
2 tl
appelsiinin kuorta raastettuna
Lisäksi
suolaa oman maun mukaan
Leikkaa jäniksestä koivet ja fileet erilleen
Poista kalvot, pilko pienemmäksi ja suolaa lihat
Ruskista lihat kuumassa pannussa tilkassa öljyä
Pilko porkkana,selleri ja sipulit pieneksi kuutioksi ja freesaa öljyssä
Lisää sekaan rosmariini, laakerinlehti ja konjakki
Anna konjakin kiehahtaa kunnolla
Lisää valkoviini, kanaliemi ja mutti ja anna kiehahtaa
Lisää sekaan raastettu appelsiinin kuori
Laita kansi padan päälle ja hauduta pataa 150 asteisessa uunissa 3 tuntia
Tarjoa pata perunamuusin ja esim.Lakkahillon kera
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat