Kotivinkki

Tomaattichutney on mahtavan monipuolinen lisuke

40 min
0
0

Tomaattichutney on mahtavan monipuolinen lisuke

Intialainen hilloke chutney maistuu niin juustojen kuin liharuokien lisäkkeenä. Tee tomaattichutneyta isompi satsi kerralla ja nauti pitkin kesää.
Teksti Marita Suontausta
Tulosta
Mainos

Ainekset (noin 1 l )

  • 1 kgkypsiä tomaatteja
  • 1chili
  • 2sipulia
  • 1 ½ dlomenaviinietikkaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1sitruuna
  • 3rosmariinin oksaa
  • 1 pkthillo-marmeladisokeria (330 g)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

1. Kuutioi tomaatit ja laita ne paksupohjaiseen kattilaan. Lisää myös tomaattien neste. 

2. Halkaise chili ja poista siemenet. Silppua chili tomaattien joukkoon. Kuori sipulit ja silppua ne myös kattilaan. Kaada päälle omenaviinietikka ja mausta suolalla. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

3. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunasta mehu ja lisää se kuoriraasteen kanssa tomaattiseokseen. Riivi rosmariininlehdet sekaan. Keitä n. 10 min.

4. Sekoita joukkoon hillo-marmeladisokeri ja keitä noin 5 minuuttia. Lusikoi seos kuumennettuihin, kannellisiin lasipurkkeihin. Sulje, anna jäähtyä ja nosta viileään vuorokaudeksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä