Maku

Tomaatti-bruschetta

10 min
5
2

Tomaatti-bruschetta

Tomaatti ja leipä ovat lyömätön pari! Kaikessa yksinkertaisuudessaan aromikkaista tomaateista tehty täyte on täydellinen valkosipulisen rapean leivän päällä.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gkirsikkatomaatteja
  • 2 rkltuoretta basilikaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • vaaleaa leipää
  • oliiviöljyä (pirskotteluun)
  • 1 kplvalkosipulinkynsi

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN5 min

Leikkaa erivärisiä kirsikka- ja luumutomaatteja pieniksi kuutioiksi.

Sekoita tomaattien joukkoon kulhossa hienonnettu basilika, oliiviöljy ja punaviinietikka. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla.

Paahda leipäviipaleet uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia kunnes leivät ovat rapeat.

Pirskottele viipaleiden päälle hyvää oliiviöljyä. Halkaise valkosipulinkynsi ja hankaa sitä kevyesti leipien pintaan.

Lusikoi tomaattitäytettä leipien päälle. Tarjoile heti.

Vinkki!

Kokeile tomaattitäytteeseen myös tavallisia tomaatteja - valitse mukaan kypsimmät ja makeimmat tomaatit!
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä