


Tomaatti-bruschetta
10 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 5 min
Tomaatti ja leipä ovat lyömätön pari! Kaikessa yksinkertaisuudessaan aromikkaista tomaateista tehty täyte on täydellinen valkosipulisen rapean leivän päällä.
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
kirsikkatomaatteja
2 rkl
tuoretta basilikaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
vaaleaa leipää
oliiviöljyä (pirskotteluun)
1 kpl
valkosipulinkynsi
Leikkaa erivärisiä kirsikka- ja luumutomaatteja pieniksi kuutioiksi.
Sekoita tomaattien joukkoon kulhossa hienonnettu basilika, oliiviöljy ja punaviinietikka. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla.
Paahda leipäviipaleet uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia kunnes leivät ovat rapeat.
Pirskottele viipaleiden päälle hyvää oliiviöljyä. Halkaise valkosipulinkynsi ja hankaa sitä kevyesti leipien pintaan.
Lusikoi tomaattitäytettä leipien päälle. Tarjoile heti.
Kokeile tomaattitäytteeseen myös tavallisia tomaatteja - valitse mukaan kypsimmät ja makeimmat tomaatit!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat