Tom Yam Gung (Mausteinen katkarapu-kalakeitto)
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Tom Yam Gung ja sen muunnokset ovat Thaimaan tunnetuimpia keittoja. Älä anna Tom Yam Gung -keiton kiehua pitkään, sillä se sitkistyttää kalan ja katkaravut.
GL
LA
MA
MU
0
Kuvat
Julkaistu 6.10.2014

Tom Yam Gung (Mausteinen katkarapu-kalakeitto)
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 1/2 lkalalientä
- 1 kplsitruunaruohoa
- 3 kplkaffirlimetinlehteä
- 1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna, siemenet poistettuna)
- 2 rklkalakastiketta
- 2 rkllimettimehua
- 200 gherkkusieniä (tuoreita)
- 2 kplkevätsipulia
- 300 gvaaleaa kalaa (esim. ahventa)
- 200 gkatkarapuja (pakaste)
- 250 gkirsikkatomaattia
- 1/2 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
Lisäksi
- Halutessasi 2 tl tom yam maustetahnaa
Tom Yam Gung valmistuu näin:
Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi.
Lisää muutamaan osaan leikattu sitruunaruoho, kaffirlimetinlehdet, hienonnettu chilipalko, kalakastike ja limetinmehu. Lisää halutessasi myös tom yam -maustetahnaa. Anna kiehua hetki.
Puhdista ja viipaloi sienet. Hienonna kevätsipulit.
Lisää keittoon sienet, sipulit ja ruodottomat pienet kalafileet tai paloitellut isommat fileet. Kuumenna kiehumispisteeseen.
Ota kattila pois levyltä. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut sekä kirsikkatomaatit. Anna Tom Yam Gung -keiton seistä kannen alla muutama minuutti.
Lisää Tom Yam Gung -keittoon hienonnettu korianteri juuri ennen tarjoamista.