


”Bravuurini, jota valmistan illanviettoihin ystävien kanssa" ‒ nappaa Kyllä isä osaa -näyttelijä Tom Lindholmin lihafondueohje!
30 min
Ruokailu ystävien kesken merkitsee Tom Lindholmille paljon ja on palkitsevaa. "Tapaamme usein ravintolassa, mutta joskus pyydän kaverit kylään. Lihafondue on niihin hetkiin sopiva seurusteluruoka. Rotukarjan lihan lisäksi myös kukkakaali ja pikkusipulit ovat hyviä dipattavia mausteiseen liemeen.”
Reseptin ainekset
4 annosta
Liemi
7 ½ dl
vettä
2 ½ dl
soijakastiketta
3
valkosipulinkynttä
tuoretta tulista chilipaprikaa oman maun mukaan
mustapippuria
valkosipulijauhetta
chilimaustetta
Dippailuun
noin 600 g
rotukarjan sisäfileetä ((Limousin) )
1
kukkakaali
2 dl
pikkusipuleita (tai hillosipuleita)
Tarjoiluun
1
tuore patonki
Tom Lindholmin lihafondue ‒ ohje:
- Esivalmistele ensin tarjottavat. Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Paloittele kukkakaali. Kuori pikkusipulit (tai valuta, jos käytät hillosipuleita). Leikkaa patonki viipaleiksi. Laita ainekset tarjoiluastioihin.
- Varaa jokaiselle ruokailijalle pöytään pitkä fonduehaarukka ja lautanen.
- Valmista liemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chilipaprikat, poista kanta ja siemenet ja hienonna chilipaprikat. Mittaa fonduekattilaan tai pataan vesi ja soijakastike. Lisää valkosipulit ja chilit kattilaan.
- Mausta liemi vielä mustapippurilla, valkosipulijauheella ja chilimausteella. Lisää mausteita reilulla kädellä – liemen tulee olla todella voimakkaan makuista.
- Kuumenna liemi liedellä kiehuvan kuumaksi. Siirrä pata jalustalle lämpöliekin päälle pöytään ja pidä liemi lämpimänä tarjoilun ajan.
- Jokainen ruokailija kypsentää liha- ja kasvispalat yksitellen fonduehaarukkaan pujotettuna maukkaassa liemessä haluttuun kypsyyteen ja nauttii ne patongin kanssa.
Tom Lindholm
65-vuotias näyttelijä tähdittää parhaillaan elokuvateattereissa pyörivää komediaa Kyllä isä osaa. Asuu Tampereella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat