Maku

Tofuvokki

50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
GL
KA
LA
MA
MU
4
1
Julkaistu 22.9.2010


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 270 gtofua (maustamatonta, kiinteää)
  • 1 tlinkivääritahnaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dlmakeaa chilikastiketta
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 150 gporkkanaa
  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 50 gpinaattia
  • 3 dlituja (mungpavun)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 dlpinjansiemeniä (paahdettuna)
Tulosta

Kuutioi tofu ja pane kulhoon. Sekoita inkivääri, murskatut valkosipulit sekä chili- ja soijakastike keskenään. Kaada marinadi tofun päälle ja kääntele huolella. Anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Pese ja kuori porkkanat. Pese paprika, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi ja paprika suikaleiksi. Suikaloi huuhdotut pinaatinlehdet. Huuhtele ja valuta idut. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Kuumenna vokkipannu ja paista tofut marinadin kanssa kullanruskeiksi. Siirrä syrjään ja pyyhkäise pannu puhtaaksi. Kuumenna öljy pannussa. Vokkaa porkkanoita ja paprikaa noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon tofu ja sekoita. Lisää pinaatti, idut ja pinjansiemenet. Kääntele tofuvokki sekaisin ja kuumenna. Tarjoa tofuvokki halutessasi nuudeleiden tai riisin kanssa.

1 kommentti