Kotivinkki

Tofu-nuudelisalaatti

15 min
0
0

Pähkinäinen tofu-nuudelisalaatti maustetaan kiinalaisella hoisinkastikkeella. Salaatin päälle ripotellaan suolapähkinöitä, korianteria sekä minttua.
Tulosta
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo

Ainekset (4 annosta)

  • 200 griisivermiselliä
  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • ½tuorekurkku
  • 1porkkana
  • 1punainen chili
  • 1 rklseesaminsiemenöljyä

Paistettu tofu

  • 300 gkylmäsavustettua tofua
  • 1 rklöljyä
  • ½ dlhoisinkastiketta
  • 3 rklriisiviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
  • 2 rklsoijaa
  • 1 rklseesaminsiemenöljyä
  • 1 tlsokeria

Päälle

  • 1 dlsuolapähkinöitä
  • 1 dlhienonnettua korianteria
  • 1 dlhienonnettua minttua

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kiehauta vesi kattilassa ja kypsennä riisivermiselliä 3–4 minuuttia. Valuta.

Huuhtele ja puolita tomaatit. Pese ja viipaloi kurkku. Kuori porkkana ja vuole ohuiksi lastuiksi. Halkaise chili, poista siemenkalvot ja siemenet ja viipaloi. Sekoita vermisellit, kasvikset, chilit ja öljy salaattivadilla.

Kuutioi tofu. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää tofu ja paista pari minuuttia kuumalla pannulla, kunnes tofun pinta on hieman ruskistunut. Lisää hoisinkastike, riisiviinietikka, soija, seesaminsiemenöljy ja sokeri. Kiehauta.

Nostele tofut salaatille. Valuta myös lientä. Ripottele päälle rouhittuja pähkinöitä sekä korianteria ja minttua. Nauti tofu-nuudelisalaatti heti.

MITÄ PIDIT?
0