Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma, glukoosisiirappi, sokeri ja fariinisokeri. Kuumenna seosta keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä noin 5 minuuttia, 90-asteiseksi.
Sekoita keskenään tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi tahnaksi ja lisää toffeeseokseen.
Vuoraa leivinpaperilla 20 x 15 cm:n vuoka ja kaada seos vuokaan. Anna toffeen jähmettyä ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Leikkaa toffee paloiksi. Puhtailla lämpimillä sormillasi saat vielä muotoiltua toffeista pehmeäreunaisia.
Kääräise toffeepalat sellofaaniin ja sido kauniilla nauhoilla.
Vinkki!
Tomusokeritahnan lisääminen 90-asteiseen toffeeseokseen tekee toffeista pehmeitä. Jos lisäät tomusokeritahnan kuumempaan massaan, se sulaa ja toffeista tulee sitkeitä, mutta silti hyvänmakuisia.