4,4(7)
Toffee on vastustamaton brittiherkku – katso ohje suussa sulaviin karkkeihin
Munaton
Toffee taltuttaa makeanhimon taatusti! Tällä ohjeella valmistat ihanan pehmeää toffeeta, joka ei tartu hampaisiin.
7.12.2018
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
15–30 toffeepalaa koon mukaan
50 gvoita
1 ½ dl kuohukermaa
1 ½ dl glukoosisiirappia
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
1 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
2 tlvettä

Toffee valmistuu näin:

  1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma, glukoosisiirappi, sokeri ja fariinisokeri. Kuumenna seosta keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä noin 5 minuuttia, 90-asteiseksi.
  2. Sekoita keskenään tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi tahnaksi ja lisää toffeeseokseen.
  3. Vuoraa leivinpaperilla 20 x 15 cm:n vuoka ja kaada seos vuokaan. Anna toffeen jähmettyä ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Leikkaa toffee paloiksi. Puhtailla lämpimillä sormillasi saat vielä muotoiltua toffeista pehmeäreunaisia.
  4. Kääräise toffeepalat sellofaaniin ja sido kauniilla nauhoilla.

Vinkki!

Tomusokeritahnan lisääminen 90-asteiseen toffeeseokseen tekee toffeista pehmeitä. Jos lisäät tomusokeritahnan kuumempaan massaan, se sulaa ja toffeista tulee sitkeitä, mutta silti hyvänmakuisia.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo