


Toffee on vastustamaton brittiherkku – katso ohje suussa sulaviin karkkeihin
Toffee taltuttaa makeanhimon taatusti! Tällä ohjeella valmistat ihanan pehmeää toffeeta, joka ei tartu hampaisiin.
Reseptin ainekset
15–30 toffeepalaa koon mukaan
Toffee
50 g
voita
1 ½ dl
kuohukermaa
1 ½ dl
glukoosisiirappia
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
fariinisokeria
1 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
vettä
Toffee – ohje:
- Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma, glukoosisiirappi, sokeri ja fariinisokeri. Kuumenna seosta keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä noin 5 minuuttia, 90-asteiseksi.
- Sekoita keskenään tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi tahnaksi ja lisää toffeeseokseen.
- Vuoraa leivinpaperilla 20 x 15 cm:n vuoka ja kaada seos vuokaan. Anna toffeen jähmettyä ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Leikkaa toffee paloiksi. Puhtailla lämpimillä sormillasi saat vielä muotoiltua toffeista pehmeäreunaisia.
- Kääräise toffeepalat sellofaaniin ja sido kauniilla nauhoilla.
Vinkki!
Tomusokeritahnan lisääminen 90-asteiseen toffeeseokseen tekee toffeista pehmeitä. Jos lisäät tomusokeritahnan kuumempaan massaan, se sulaa ja toffeista tulee sitkeitä, mutta silti hyvänmakuisia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat