Toffee on vastustamaton brittiherkku – katso ohje suussa sulaviin karkkeihin

MU
4.6
1

Toffee taltuttaa makeanhimon taatusti! Tällä ohjeella valmistat ihanan pehmeää toffeeta, joka ei tartu hampaisiin.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (15–30 toffeepalaa koon mukaan)

  • 50 gvoita
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl glukoosisiirappia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 1 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlvettä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Toffee valmistuu näin:

  1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma, glukoosisiirappi, sokeri ja fariinisokeri. Kuumenna seosta keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä noin 5 minuuttia, 90-asteiseksi.
  2. Sekoita keskenään tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi tahnaksi ja lisää toffeeseokseen.
  3. Vuoraa leivinpaperilla 20 x 15 cm:n vuoka ja kaada seos vuokaan. Anna toffeen jähmettyä ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Leikkaa toffee paloiksi. Puhtailla lämpimillä sormillasi saat vielä muotoiltua toffeista pehmeäreunaisia.
  4. Kääräise toffeepalat sellofaaniin ja sido kauniilla nauhoilla.

Vinkki!

Tomusokeritahnan lisääminen 90-asteiseen toffeeseokseen tekee toffeista pehmeitä. Jos lisäät tomusokeritahnan kuumempaan massaan, se sulaa ja toffeista tulee sitkeitä, mutta silti hyvänmakuisia.

MITÄ PIDIT?
4.6