Toffee on vastustamaton brittiherkku – katso ohje suussa sulaviin karkkeihin
{
Aktiivinen
Passiivinen
Toffee taltuttaa makeanhimon taatusti! Tällä ohjeella valmistat ihanan pehmeää toffeeta, joka ei tartu hampaisiin.
MU
4.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.12.2018

Toffee on vastustamaton brittiherkku – katso ohje suussa sulaviin karkkeihin
Ainekset (15–30 toffeepalaa koon mukaan)
- 50 gvoita
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 1 ½ dl glukoosisiirappia
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 1 dltomusokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 tlvettä
Toffee valmistuu näin:
- Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma, glukoosisiirappi, sokeri ja fariinisokeri. Kuumenna seosta keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä noin 5 minuuttia, 90-asteiseksi.
- Sekoita keskenään tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi tahnaksi ja lisää toffeeseokseen.
- Vuoraa leivinpaperilla 20 x 15 cm:n vuoka ja kaada seos vuokaan. Anna toffeen jähmettyä ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Leikkaa toffee paloiksi. Puhtailla lämpimillä sormillasi saat vielä muotoiltua toffeista pehmeäreunaisia.
- Kääräise toffeepalat sellofaaniin ja sido kauniilla nauhoilla.
Vinkki!
Tomusokeritahnan lisääminen 90-asteiseen toffeeseokseen tekee toffeista pehmeitä. Jos lisäät tomusokeritahnan kuumempaan massaan, se sulaa ja toffeista tulee sitkeitä, mutta silti hyvänmakuisia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.6