


Mamma mia, mitkä pullat!
Tiramisu-laskiaispulla – italialaisen klassikkojälkkärin maut sopivat täydellisesti laskiaispullaan
1 h 35 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 5 min
Tiramisu-laskiaispulla yhdistää Italian jälkiruokaklassikon ja perinteisen laskiaispullan. Jos kaipaat vielä jotain lisää, kostuta pullat kevyesti marsalaviinillä.
Reseptin ainekset
15 kpl
Pullataikina
2½ dl
maitoa
25 g
tuorehiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
noin 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia
Kahvi-suklaatäyte
200 g
tummaa suklaata
1 dl
kuohukermaa
2 tl
pikakahvijauhetta
Mascarponevaahto
1 prk (250 g)
mascarponea
3 dl
vispikermaa
1 dl
tomusokeria
Viimeistely
kaakaojauhetta
Tiramisu-laskiaispulla – ohje:
- Valmista pullat. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
- Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja vaivaa taikinaa käsin tai koneella. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhon reunoista.
- Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
- Muotoile kohonnut taikina pyöreiksi pulliksi. Kohota 20 minuuttia. Voitele vatkatulla munalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
- Valmista kahvi-suklaatäyte. Paloittele suklaa, mittaa kerma ja pikakahvijauhe kulhoon. Kuumenna mikrossa 20–30 sekuntia kerrallaan noin 1,5 minuuttia. Sekoita välillä, kunnes täyte on tasaista. Anna jäähtyä.
- Vatkaa mascarpone, kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Lusikoi vaahto pursotinpussiin.
- Halkaise pullat. Pursota mascarponevaahdosta pieniä palluroita halkaisupinnan reunoille ja lusikoi suklaatäytettä keskelle. Paina toinen puolikas kevyesti päälle. Siivilöi kaakaojauhetta pullan pinnalle.
Vinkki!
Jos haluat vaahdosta paksumpaa, lisää siihen lopuksi 1 rkl vaniljakreemijauhetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat