


Pikkuisen parempi pataruoka
Timo Jutilan poronkäristys – kiekkolegendan käristyksen salaisuus on loraus punaviiniä ja muutama katajanmarja
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Poronkäristys on Timo Jutilan lempiruoka. ”Kyllä ykkönen on vaimon sukutilan luomulihasta tehty poronkäristys pottumuusilla ja suolakurkuilla.”
Reseptin ainekset
4–6 annosta
800 g
käristyslihaa (poron paistia tai lapaa)
2
sipulia
3 rkl
voita
2 tl
suolaa
½ tl
(musta)pippuria
noin 3 dl
vettä
8–10 kuivattua
katajanmarjaa
1–2 dl
punaviiniä
Lisäksi
perunamuusia
puolukkahilloa
valkosipulisuolakurkkuja
Timo Jutilan poronkäristys – ohje:
- Vuole jäinen liha puukolla ohuiksi lastuiksi. Poista jänteet ja kalvot. Kuori ja viipaloi sipulit.
- Paista lihoja 2–3 erässä valurautapannulla pienessä määrässä voita siten, että neste lähtee lihasta. Lisää sipuli, suola ja pippuri. Paista noin 5 minuuttia. Siirrä lihat ja sipulit valurautapataan.
- Lisää pataan vettä niin, että lihan pinta peittyy. Lisää sekaan kuivatut katajanmarjat ja loraus punaviiniä.
- Anna muhia 185-asteisessa uunissa niin kauan (noin tunnin ajan), että liha on kunnolla kypsynyt. Lisää tarvittaessa vettä varovasti sekoittaen, jotta liha ei jää kuivaksi. Huom! Vettä ei saa olla liikaa, vaan sen täytyy haihtua lähes kokonaan haudutuksen aikana.
- Tarjoa perunamuusin, puolukkahillon ja valkosipulisuolakurkkujen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat