


Tillimarinoidut uudet perunat
Harjaa perunat puhtaiksi juuresharjalla. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hetken aikaa.
Valmista marinadi. Sekoita kulhossa öljy, sitruunasta puristettu mehu ja kuoriraastetta, suola ja rouhittu mustapippuri. Sekoita joukkoon runsaasti tuoretta hienonnettua tilliä.
Halkaise perunat ja hienonna sipulit varsineen. Sekoita marinadi lämpimien perunoiden ja sipulien joukkoon. Kääntele maut varovaisesti sekaisin. Nosta tillimarinoidut uudet perunat kylmään maustumaan.
•Voit valmistaa salaatin myös edellisen päivän kuorituista ja lohkotuista perunoista. Käytä perunat siinä tapauksessa kiehautetun veden kautta, jotta ne imevät lämpiminä enemmän makuja kastikkeesta.