Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tilliliha

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Tilliliha jakaa mielipiteet, mutta on ehdottomasti kokeilun arvoinen perinneruoka. Ota talteen reseptimme, maista ja ylläty!

30.8.2012
Reseptin ainekset
5 annosta
Tilliliha
700 g
naudan lapaa tai etuselkää
10 dl
vettä
1
porkkana
1
purjo
1/2
sitruuna
2 tl
suolaa
1 tl
valkopippuria (kokonaisia)
2
laakerinlehteä
50 g
tuoretta tilliä
Kastike
3 rkl
vehnäjauhoja
1 dl
vettä
1 tl
sokeria
1 rkl
sitruunamehua
4 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettua)
1/2 dl
kuohukermaa

Tilliliha – ohje:

  1. Huuhtele liha ja nosta se kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että liha juuri ja juuri peittyy. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois reikäkauhalla.
  2. Kuori ja paloittele porkkana. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Pese ja viipaloi sitruuna. Lisää kasvikset, sitruunat, mausteet ja tillinoksat lihan joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 2 tuntia.
  3. Nosta liha liemestä ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Leikkaa liha kuutioiksi.
  4. Sekoita vehnäjauhot kylmään veteen ja vatkaa liemen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Lisää lihapalat, sokeri ja sitruunamehu. Keitä 5 minuuttia. Mausta lopuksi tillillä ja pyöristä maku kermalla. Tarkista tillilihakastikkeen maku.
  5. Tarjoa tilliliha esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt