Maku

Tilliliha

2 h 30 min
3.8
2

Tilliliha

MU
2
3.8
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 700 gnaudan lapaa tai etuselkää
  • 10 dlvettä
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kplpurjoa
  • 1/2 kplsitruunaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 50 gtuoretta tilliä

Kastike

  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlvettä
  • 1 tlsokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettua)
  • 1/2 dlkuohukermaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Huuhtele liha ja nosta se kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että liha juuri ja juuri peittyy. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois reikäkauhalla. Kuori ja paloittele porkkana. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Pese ja viipaloi sitruuna. Lisää kasvikset, sitruunat, mausteet ja tillinoksat lihan joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 2 tuntia.

Nosta liha liemestä ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Leikkaa liha kuutioiksi.

Sekoita vehnäjauhot kylmään veteen ja vatkaa liemen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Lisää lihapalat, sokeri ja sitruunamehu. Keitä 5 minuuttia. Mausta lopuksi tillillä ja pyöristä maku kermalla. Tarkista tillilihakastikkeen maku. Tarjoa tilliliha keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä