


Tilliliha
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Tilliliha jakaa mielipiteet, mutta on ehdottomasti kokeilun arvoinen perinneruoka. Ota talteen reseptimme, maista ja ylläty!
Reseptin ainekset
5 annosta
Tilliliha
700 g
naudan lapaa tai etuselkää
10 dl
vettä
1
porkkana
1
purjo
1/2
sitruuna
2 tl
suolaa
1 tl
valkopippuria (kokonaisia)
2
laakerinlehteä
50 g
tuoretta tilliä
Kastike
3 rkl
vehnäjauhoja
1 dl
vettä
1 tl
sokeria
1 rkl
sitruunamehua
4 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettua)
1/2 dl
kuohukermaa
Tilliliha – ohje:
- Huuhtele liha ja nosta se kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että liha juuri ja juuri peittyy. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois reikäkauhalla.
- Kuori ja paloittele porkkana. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Pese ja viipaloi sitruuna. Lisää kasvikset, sitruunat, mausteet ja tillinoksat lihan joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 2 tuntia.
- Nosta liha liemestä ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Leikkaa liha kuutioiksi.
- Sekoita vehnäjauhot kylmään veteen ja vatkaa liemen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Lisää lihapalat, sokeri ja sitruunamehu. Keitä 5 minuuttia. Mausta lopuksi tillillä ja pyöristä maku kermalla. Tarkista tillilihakastikkeen maku.
- Tarjoa tilliliha esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat