


Tillillä viimeistelty
Suolakurkku sopii pizzaan kuin nakutettu! Tilli-suolakurkkuflammkuchen tehdään kätevästi taikinaa kohottamatta
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Suolakurkku loistaa liekkipizzan täytteenä! Tämä ihana suolakurkkuflammkuchen viimeistellään aromikkaalla tilliöljyllä.
Reseptin ainekset
2 annosta
1
sipuli
1–2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
2
suola- tai maustekurkkua
150 g
ranskakermaa tai kaurafraichea
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
½ rku
tilliä
Tilliöljy
1
valkosipulinkynsi
½ rku
tilliä
½ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Pohja
3½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
1½ dl
vettä
Tilli-suolakurkkuflammkuchen – ohje:
- Valmista pohja. Mittaa jauhot, öljy, suola ja vesi kulhoon. Sekoita ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Kauli taikina soikeaksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Nosta leivinpaperin päälle.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi pannulla öljyssä.
- Viipaloi suolakurkut.
- Sekoita sipulit, ranskankerma, suola ja mustapippuri. Levitä seos pohjan päälle. Lisää suolakurkut.
- Paista 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- Valmista tilliöljy soseuttamalla kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella. Valuta tilliöljyä kypsän liekkipiiraan päälle ja koristele tuoreella tillillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat