


Ihana tilli!
Tilli sopii mainiosti broilerin kanssa samaan kastikkeeseen – tilli-sitruunakana viimeistellään kermalla
55 min
Tilli on erinomainen pari kanalle. Tillillä höystetty sitruunainen kastike antaa uutta potkua arkiruoalle.
Reseptin ainekset
4 annosta
4 (600 g)
maustamatonta broilerin rintafilettä
1 rkl
voita
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Kastike
1–2
valkosipulinkynttä
½ rku
tilliä
1 rkl
voita
4 dl
ruokakermaa
1
luomusitruuna (2 rkl mehua + kuoriraaste)
1 rkl
hunajaa
1 rkl
dijonsinappia (kokojyvä)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 kg
perunaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
½ rku
tilliä
Tilli-sitruunakana – ohje:
- Valmista perunat. Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa ne lohkoiksi ja siirrä uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Hienonna tilli ja lisää se kypsien perunoiden joukkoon.
- Paista voissa broilerin rintafileisiin kaunis väri ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta lautaselle odottamaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna tilli. Paista sipuleita pannulla voissa muutama minuutti ja lisää kerma. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää hunaja, sinappi, tilli, suola ja mustapippuri.
- Nosta kanat kastikkeeseen ja hauduta kypsiksi kannen alla 10–15 minuuttia. Tarjoa perunoiden kanssa.
Vinkki!
Maidoton versio syntyy korvaamalla voi margariinilla ja kerma kaurakermalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat