Maku

Tikkulohi

50 min
4.3
1

Tikkulohi

GL
LA
MA
MU
1
4.3
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 glohifileetä

Sinappimarinadi

  • 4 rkldijoninsinappia
  • 1/2 kplsitruunaa (mehu)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 6 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlroseepippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista ensin marinadi. Yhdistä sinappi ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon öljy ohuena nauhana. Mausta tillisilpulla, suolalla ja rouhitulla roseepippurilla.

Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala 2–3 cm levyisiksi suikaleiksi. Nosta kalat kulhoon, kaada marinadi päälle ja anna marinoitua kylmässä puolisen tuntia. Kääntele muutaman kerran, jotta kalapalat maustuvat tasaisesti.

Pujota aina yksi lohisuikale kahteen liotettuun varrastikkuun. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja grillaa lohitikkuja keskilämmöllä noin 4 minuuttia välillä käännellen. Lohipalat saavat jäädä sisältä hieman läpikuultaviksi.

•Sipaise grillialustaan hieman öljyä ennen kalan paistamista estämään kiinnitarttumista.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä