


Tikkulohi
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Reseptin ainekset
8 annosta
1000 g
lohifileetä
Sinappimarinadi
4 rkl
dijoninsinappia
1/2 kpl
sitruunaa (mehu)
1 dl
oliiviöljyä
6 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1 tl
suolaa
1 tl
roseepippuria
Valmista ensin marinadi. Yhdistä sinappi ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon öljy ohuena nauhana. Mausta tillisilpulla, suolalla ja rouhitulla roseepippurilla.
Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala 2–3 cm levyisiksi suikaleiksi. Nosta kalat kulhoon, kaada marinadi päälle ja anna marinoitua kylmässä puolisen tuntia. Kääntele muutaman kerran, jotta kalapalat maustuvat tasaisesti.
Pujota aina yksi lohisuikale kahteen liotettuun varrastikkuun. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja grillaa lohitikkuja keskilämmöllä noin 4 minuuttia välillä käännellen. Lohipalat saavat jäädä sisältä hieman läpikuultaviksi.
•Sipaise grillialustaan hieman öljyä ennen kalan paistamista estämään kiinnitarttumista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat