


Tico tico, mikä ahventaco! Helpot kalatacot onnistuvat myös mökillä
30 min
Ahventaco on oiva pikaruoka, jossa maistuvat makean savuiset ahvenet, avokadojogurtti ja kesäkasvikset. Mökkikeittiössä kannattaa aina pitää tortillapaketti varalla, sillä lätyistä saa kalasaaliin yllättäessä herkullisen pika-aterian.
Reseptin ainekset
6
Ahvenet
600 g
ahvenfileitä
1 tl
ruokosokeria
¾ tl
savupaprikajauhetta
½ tl
suolaa
¼ tl
cayennenpippuria
Kastike
1
avokado
1 ½ dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
limemehua
Lisäksi
150 g
punakaalia
1
kevätsipuli
1 pkt
pieniä maissitortilloja (180 g)
Paistaminen
3 rkl
voita
Ahventacot – ohje:
- Sekoita ahvenien mausteet ja levitä fileiden päälle.
- Valmista kastike. Muussaa avokado haarukalla ja sekoita jogurttiin. Mausta limettimehulla.
- Leikkaa punakaali ohuiksi siivuiksi. Silppua kevätsipuli.
- Kuumenna voi pannulla ja paista ahvenfileet kullanruskeiksi, pari minuuttia per puoli.
- Lämmitä ahventacot uunissa. Täytä tacot kalapaloilla, kaalilla, sipulilla ja kastikkeella.
Tykkäätkö korianterista? Silppua sitä ahventacon päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat