Maku

Tico tico, mikä ahventaco! Helpot kalatacot onnistuvat myös mökillä

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Ahventaco on oiva pikaruoka, jossa maistuvat makean savuiset ahvenet, avokadojogurtti ja kesäkasvikset. Mökkikeittiössä kannattaa aina pitää tortillapaketti varalla, sillä lätyistä saa kalasaaliin yllättäessä herkullisen pika-aterian.
GL
0
0
Julkaistu 27.7.2018


Reseptin ainekset (6)

Ahvenet

  • 600 gahvenfileitä
  • 1 tlruokosokeria
  • ¾ tlsavupaprikajauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlcayennenpippuria

Kastike

  • 1avokado
  • 1 ½ dlturkkilaista jogurttia
  • 1 rkllimemehua

Lisäksi

  • 150 gpunakaalia
  • 1kevätsipuli
  • 1 pktpieniä maissitortilloja (180 g)

Paistaminen

  • 3 rklvoita
Tulosta

Ahventacot – ohje:

  1. Sekoita ahvenien mausteet ja levitä fileiden päälle.
  2. Valmista kastike. Muussaa avokado haarukalla ja sekoita jogurttiin. Mausta limettimehulla.
  3. Leikkaa punakaali ohuiksi siivuiksi. Silppua kevätsipuli.
  4. Kuumenna voi pannulla ja paista ahvenfileet kullanruskeiksi, pari minuuttia per puoli.
  5. Lämmitä ahventacot uunissa. Täytä tacot kalapaloilla, kaalilla, sipulilla ja kastikkeella.

Tykkäätkö korianterista? Silppua sitä ahventacon päälle.

Kommentoi »