Maku

Tico tico, mikä ahventaco! Helpot kalatacot onnistuvat myös mökillä

30 min
GL
0
0

Ahventaco on oiva pikaruoka, jossa maistuvat makean savuiset ahvenet, avokadojogurtti ja kesäkasvikset. Mökkikeittiössä kannattaa aina pitää tortillapaketti varalla, sillä lätyistä saa kalasaaliin yllättäessä herkullisen pika-aterian.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6)

Ahvenet

  • 600 gahvenfileitä
  • 1 tlruokosokeria
  • ¾ tlsavupaprikajauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlcayennenpippuria

Kastike

  • 1avokado
  • 1 ½ dlturkkilaista jogurttia
  • 1 rkllimemehua

Lisäksi

  • 150 gpunakaalia
  • 1kevätsipuli
  • 1 pktpieniä maissitortilloja (180 g)

Paistaminen

  • 3 rklvoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista ahventacot näin:

  1. Sekoita ahvenien mausteet ja levitä fileiden päälle.
  2. Valmista kastike. Muussaa avokado haarukalla ja sekoita jogurttiin. Mausta limettimehulla.
  3. Leikkaa punakaali ohuiksi siivuiksi. Silppua kevätsipuli.
  4. Kuumenna voi pannulla ja paista ahvenfileet kullanruskeiksi, pari minuuttia per puoli.
  5. Lämmitä tacot uunissa. Täytä tacot kalapaloilla, kaalilla, sipulilla ja kastikkeella.

Tykkäätkö korianterista? Silppua sitä ahventacon päälle.

MITÄ PIDIT?
0