Maku

Thaisilli

24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
24 h
Upota thaisilliin valkosipulia, inkivääriä, kaffirlimettiä ja chiliä. Silli ei pelästy vahvojakaan mausteita!
GL
MA
MU
5
0
Julkaistu: 21.10.2016


Ainekset (8 annosta)

  • 400 gsillifileetä (2 pkt, perinteisiä tai kevytsuolattuja)

Liemi

  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rklinkivääriä (3 cm:n pala)
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 3 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 5 kplkaffirlimetinlehteä

Pinnalle

  • 2 dltuoretta korianteria (1 rku)
Tulosta

Valmista thaisilli näin:

Liota normaalisuolaisia sillifileitä 2 tuntia kylmässä vedessä. Kevytsuolattuja fileitä ei tarvitse liottaa.

Leikkaa kuoritut valkosipulinkynnet ja inkivääri ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös chili, josta olet poistanut siemenet.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sokeri ja etikka sekä mausteet korianteria lukuun ottamatta. Anna liemen kiehua hiljalleen kannen alla 5 minuuttia. Jäähdytä liemi.

Kuivaa ja leikkaa sillifileet vinottain viipaleiksi. Kaada liemi sillipalojen päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.

Silppua thaisillin päälle tarjoiluvaiheessa reilusti korianteria.   

Ohje on helppo puolittaa tarpeen vaatiessa. 

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »