


Thaisilli
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min
Upota thaisilliin valkosipulia, inkivääriä, kaffirlimettiä ja chiliä. Silli ei pelästy vahvojakaan mausteita!
Reseptin ainekset
8 annosta
400 g
sillifileetä (2 pkt, perinteisiä tai kevytsuolattuja)
Liemi
4
valkosipulinkynttä
3 rkl
inkivääriä (3 cm:n pala)
1
tuore chili
3 dl
vettä
2 dl
sokeria
1 dl
väkiviinaetikkaa
5
kaffirlimetinlehteä
Pinnalle
2 dl
tuoretta korianteria (1 rku)
Thaisilli – ohje:
- Liota normaalisuolaisia sillifileitä 2 tuntia kylmässä vedessä. Kevytsuolattuja fileitä ei tarvitse liottaa.
- Leikkaa kuoritut valkosipulinkynnet ja inkivääri ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös chili, josta olet poistanut siemenet.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sokeri ja etikka sekä mausteet korianteria lukuun ottamatta. Anna liemen kiehua hiljalleen kannen alla 5 minuuttia. Jäähdytä liemi.
- Kuivaa ja leikkaa sillifileet vinottain viipaleiksi. Kaada liemi sillipalojen päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.
- Silppua thaisillin päälle tarjoiluvaiheessa reilusti korianteria.
Ohje on helppo puolittaa tarpeen vaatiessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat