Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Thaisilli

24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min

Upota thaisilliin valkosipulia, inkivääriä, kaffirlimettiä ja chiliä. Silli ei pelästy vahvojakaan mausteita!

21.10.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
400 g
sillifileetä (2 pkt, perinteisiä tai kevytsuolattuja)
Liemi
4
valkosipulinkynttä
3 rkl
inkivääriä (3 cm:n pala)
1
tuore chili
3 dl
vettä
2 dl
sokeria
1 dl
väkiviinaetikkaa
5
kaffirlimetinlehteä
Pinnalle
2 dl
tuoretta korianteria (1 rku)

Thaisilli – ohje:

  1. Liota normaalisuolaisia sillifileitä 2 tuntia kylmässä vedessä. Kevytsuolattuja fileitä ei tarvitse liottaa.
  2. Leikkaa kuoritut valkosipulinkynnet ja inkivääri ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös chili, josta olet poistanut siemenet.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sokeri ja etikka sekä mausteet korianteria lukuun ottamatta. Anna liemen kiehua hiljalleen kannen alla 5 minuuttia. Jäähdytä liemi.
  4. Kuivaa ja leikkaa sillifileet vinottain viipaleiksi. Kaada liemi sillipalojen päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.
  5. Silppua thaisillin päälle tarjoiluvaiheessa reilusti korianteria.   

Ohje on helppo puolittaa tarpeen vaatiessa. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt