Thaisilli

24 h 20 min
5
0

Thaisilli

GL
MA
MU
0
5
Upota thaisilliin valkosipulia, inkivääriä, kaffirlimettiä ja chiliä. Silli ei pelästy vahvojakaan mausteita!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 400 gsillifileetä (2 pkt, perinteisiä tai kevytsuolattuja)

Liemi

  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rklinkivääriä (3 cm:n pala)
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 3 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 5 kplkaffirlimetinlehteä

Pinnalle

  • 2 dltuoretta korianteria (1 rku)

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Valmista thaisilli näin:

Liota normaalisuolaisia sillifileitä 2 tuntia kylmässä vedessä. Kevytsuolattuja fileitä ei tarvitse liottaa.

Leikkaa kuoritut valkosipulinkynnet ja inkivääri ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös chili, josta olet poistanut siemenet.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sokeri ja etikka sekä mausteet korianteria lukuun ottamatta. Anna liemen kiehua hiljalleen kannen alla 5 minuuttia. Jäähdytä liemi.

Kuivaa ja leikkaa sillifileet vinottain viipaleiksi. Kaada liemi sillipalojen päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.

Silppua thaisillin päälle tarjoiluvaiheessa reilusti korianteria.   

Vinkki!

Ohje on helppo puolittaa tarpeen vaatiessa. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä