Maku

Thaimaalainen pihvisalaatti

4.7
0

Thaimaalainen pihvisalaatti

Mehevät pihvi ja raikas salaatti on täydellinen yhdistelmä. Thaimaalaisista mauista rakennettu kastike tuo salaattiin herkullista potkua!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 200 gentrecôte-pihvi (tai muu naudanpihvi)
  • 1 kplkurkku
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplsalottisipulia
  • 1 kplchilipippuri
  • 1 dlsuolapähkinöitä
  • tuoretta korianteria
  • thaibasilikaa

Kastike

  • 1 tltamarindikastiketta
  • 2 0limemehua
  • 3 rklkalakastiketta
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlfariinisokeria
  • 1 rklvettä
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 1/2 kplchilipippuri
  • 1 tlinkivääriä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Paista pihvi kuumalla pannulla mediumiksi. Paista noin 3-4 per puoli pihvin paksuudesta riippuen – medium-paistoasteen pihvi on sitä painaessa vielä pehmeä.

Anna paistetun pihvin levätä folion alla 5 minuuttia. Leikkaa pihvi siivuiksi.

Höylää kuorimaveitsellä tai juustohöylällä kurkusta ja kuoritusta porkkanasta ohuita pitkiä siivuja.

Sekoita salaattipohjaan kurkku- ja porkkasiivujen lisäksi siivutettu salottisipuli, chili ja rouhittuja suolapähkinöitä. Lisää joukkoon tuoretta korianteria ja thaibasilikaa.

Valmista kastike. Sekoita kulhossa tamarindikastike, limemehu, kalakastike ja soija. Lisää joukkoon fariinisokeria ja loraus vettä.

Hienonna valkosipulinkynsi, chili ja pieni palakuorittua inkivääriä. Sekoita ne kastikkeeseen.

Nosta pihvisiivut salaatin keskelle ja lusikoi päälle kastiketta.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä