


Thaimaalainen currykana
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Reseptin ainekset
3 annosta
5 kpl
perunaa
1 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
punaista currytahnaa
4 dl
kookosmaitoa
300 g
broilerin koipia
1 tl
kalakastiketta
1 kpl
kaffirlimetinlehteä
1 dl
tuoretta basilikaa
Kuori perunat ja pilko suupalan kokoisiksi.
Kuumenna öljyä ja punaista currytahnaa wokpannussa miedolla lämmöllä, varo kärventämästä. Kaada sekaan kookosmaito. (Kookosmaito saattaa juoksettua, mutta rakeisesta ulkonäöstä huolimatta maku säilyy ennallaan.)
Keitä perunoita ja broilerinkoipia maustetussa kookosmaidossa 10 minuuttia, sekoita joukkoon sokeri ja kalakastike. Jos maku on mielestäsi liian tulinen, lisää sokeria, se tyynnyttää chilin poltetta.
Lisää sekaan kaffirlimetinlehti ja basilikan nypityt lehdet. Anna seoksen kypsyä miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia, kunnes perunat pehmenevät ja liha kypsyy. Poista kaffirlimetinlehti. Tarjoa thaimaalainen currykana höyrytetyn jasmiiniriisin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat