


Samettinen soppa
”Järjettömän hyvää!” – Teresa Välimäen juurisellerikeitto kerää kiitoksia
45 min
Silkkisen sileään sellerikeittoon lorautetaan vähän kuohuviiniä. Se tuo keittoon kuohkeutta, makua ja juhlan tuntua.
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
juuriselleriä
200 g
palsternakkaa
100 g
Rosamunda-perunaa
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2 + 3 rkl
voita
2 rkl
oliiviöljyä
1 l
täysmaitoa
1 tl
suolaa
1 dl
kuohuviiniä
1 dl
kuohukermaa
muutama tippa
tryffeliöljyä
Saaristolaisleipämuru
4 viipaletta
saaristolaisleipää
1 rkl
voita
ripaus
suolaa
Teresa Välimäen juurisellerikeitto – ohje:
- Kuori ja paloittele selleri, palsternakka, peruna, sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista voita ja oliiviöljy kattilassa ja kuullota kasviksia siinä hetki. Lisää maito ja suola. Kiehauta ja keitä juurekset kypsiksi miedolla lämmöllä hiljaa poreillen.
- Tee rapea saaristolaisleipämuru. Raasta saaristolaisleipäviipaleet muruksi raastimen karkealla terällä. Paahda murua kuivalla kuumalla pannulla pari kolme minuuttia. Lisää voi ja jatka paahtamista parin minuutin verran. Mausta ripauksella suolaa.
- Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää loput voista, kuohuviini, kerma ja tarvittaessa vettä niin, että keitosta tulee sopivan paksuista. Kiehauta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Jaa keitto kulhoihin ja viimeistele annokset tryffeliöljytipoilla ja rapealla saaristolaisleivällä
Vinkki!
Keittoa riittää neljälle pääruoaksi tai kahdeksalle alkuruoaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat