


Teerenrintafileet kantarellikastikkeessa
Ruskista teeren rintafileet voissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun odottamaan.
Kuullota hienonnetut kantarellit ja purjo kattilassa. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää riistaliemi ja kermat. Kiehauta.
Nosta lopuksi fileet kiehuvan kastikkeenalun sekaan. Peitä kattila kannella ja pienennä lämpö minimiin.
Anna lihojen hautua noin 10 minuuttia, kunnes niiden sisälämpö on 59 astetta. Jos käytössäsi ei ole lämpömittaria, niin kokeile kypsyyttä sormella. Liha on valmis, jos se painettaessa joustaa, eikä ole enää pehmeää, muttei vielä kovaakaan.
Nosta lihat kastikkeesta ja anna levätä hetki folion alla. Viimeistele kastike suurustamalla ja tarkista maku.
Tarjoa ohuiksi viipaleiksi leikatut teeren rintafileet kantarellikastikkeen, puikulaperunoiden ja parsakaalin kera.
*Teeren koivissa ei ole paljoa syötävää, joten keitä lopusta linnusta maukas riistaliemi. Käytä siitä osa tähän ruokaan ja pakasta loput.