Maku

Teerenrintafileet kantarellikastikkeessa

13 min
3.8
0

Teerenrintafileet kantarellikastikkeessa

MU
GL
0
3.8
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gmetsälintua (teeren rintafilee)
  • 1 rklvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 200 gkantarelleja
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 dllihalientä (tai riista)
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlsmetanaa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

13 min
{
AKTIIVINEN3 min
PASSIIVINEN10 min

Ruskista teeren rintafileet voissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun odottamaan.

Kuullota hienonnetut kantarellit ja purjo kattilassa. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää riistaliemi ja kermat. Kiehauta.

Nosta lopuksi fileet kiehuvan kastikkeenalun sekaan. Peitä kattila kannella ja pienennä lämpö minimiin.

Anna lihojen hautua noin 10 minuuttia, kunnes niiden sisälämpö on 59 astetta. Jos käytössäsi ei ole lämpömittaria, niin kokeile kypsyyttä sormella. Liha on valmis, jos se painettaessa joustaa, eikä ole enää pehmeää, muttei vielä kovaakaan.

Nosta lihat kastikkeesta ja anna levätä hetki folion alla. Viimeistele kastike suurustamalla ja tarkista maku.

Tarjoa ohuiksi viipaleiksi leikatut teeren rintafileet kantarellikastikkeen, puikulaperunoiden ja parsakaalin kera.

*Teeren koivissa ei ole paljoa syötävää, joten keitä lopusta linnusta maukas riistaliemi. Käytä siitä osa tähän ruokaan ja pakasta loput.

Vinkki!

Perinteinen teeren valmistustapa on kokonaisena keittäminen. Rintafileiden paistaminen kunnioittaa raaka-ainetta enemmän. Tässä ruoassa kantarellien hiukan terävä, smetanan hapan ja riistan voimakas maku sekoittuvat yhdessä täyteläiseksi makunautinnoksi. Ruoka sopii mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi tapanin päivällisellä täyteläisen punaviinin kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä