Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Teerenrintafileet kantarellikastikkeessa

13 min
{
Aktiivinen 3 min
Passiivinen 10 min
10.12.2012
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
metsälintua (teeren rintafilee)
1 rkl
voita
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
200 g
kantarelleja
1 kpl
sipulia (hienonnettuna)
1 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
lihalientä (tai riista)
2 dl
ruokakermaa
1 dl
smetanaa
1 tl
suolaa

Ruskista teeren rintafileet voissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun odottamaan.

Kuullota hienonnetut kantarellit ja purjo kattilassa. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää riistaliemi ja kermat. Kiehauta.

Nosta lopuksi fileet kiehuvan kastikkeenalun sekaan. Peitä kattila kannella ja pienennä lämpö minimiin.

Anna lihojen hautua noin 10 minuuttia, kunnes niiden sisälämpö on 59 astetta. Jos käytössäsi ei ole lämpömittaria, niin kokeile kypsyyttä sormella. Liha on valmis, jos se painettaessa joustaa, eikä ole enää pehmeää, muttei vielä kovaakaan.

Nosta lihat kastikkeesta ja anna levätä hetki folion alla. Viimeistele kastike suurustamalla ja tarkista maku.

Tarjoa ohuiksi viipaleiksi leikatut teeren rintafileet kantarellikastikkeen, puikulaperunoiden ja parsakaalin kera.

*Teeren koivissa ei ole paljoa syötävää, joten keitä lopusta linnusta maukas riistaliemi. Käytä siitä osa tähän ruokaan ja pakasta loput.

Perinteinen teeren valmistustapa on kokonaisena keittäminen. Rintafileiden paistaminen kunnioittaa raaka-ainetta enemmän. Tässä ruoassa kantarellien hiukan terävä, smetanan hapan ja riistan voimakas maku sekoittuvat yhdessä täyteläiseksi makunautinnoksi. Ruoka sopii mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi tapanin päivällisellä täyteläisen punaviinin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt