


Uunimakkara à la Teemu Laurell – huippukokin arkiruokabravuuri nostaa retroruoan aivan uudelle tasolle
30 min
Teemu Laurell valmistaa uunimakkaran purjo-sinappitäytteellä. Herkullinen täyte sopii mainiosti uunimakkaran päälle tuomaan uutta twistiä perinteiselle ruoalle. ”Tätä on valmistettu useita kertoja ravintolani keittiössä henkilökunnan ruoaksi, ja se kerää aina kehuja”, Laurell kertoo.
Reseptin ainekset
4 annosta
580 g
lenkkimakkaraa (esim. HK Sininen)
½
purjoa
150 g
ranskankermaa
2 tl
dijonsinappia
⅓ tl
mustapippuria
Teemun uunimakkara purjo-sinappitäytteellä – ohje:
- Poista makkaroista kuoret. Viillota makkarat kevyesti ja nosta ne uunivuokaan tai -pellille.
- Halkaise purjo pituussuunnassa ja pese hyvin. Leikkaa purjon valkoisesta osasta ohutta puolikuuta ja säästä vihreä osa koristeluun.
- Sekoita purjo, ranskankerma, dijonsinappi ja mustapippuri. Levitä täyte uunimakkaroiden päälle.
- Paista makkaroita 180 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Viimeistele vihreillä purjosuikaleilla. Tarjoa perunamuusin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat