Kotivinkki

Uunimakkara à la Teemu Laurell – huippukokin arkiruokabravuuri nostaa retroruoan aivan uudelle tasolle

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Teemu Laurell valmistaa uunimakkaran purjo-sinappitäytteellä. Herkullinen täyte sopii mainiosti uunimakkaran päälle tuomaan uutta twistiä perinteiselle ruoalle. ”Tätä on valmistettu useita kertoja ravintolani keittiössä henkilökunnan ruoaksi, ja se kerää aina kehuja”, Laurell kertoo.
MU
GL
SO
4.5
1
Julkaistu: 28.10.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 580 glenkkimakkaraa (esim. HK Sininen)
  • ½purjoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 tldijonsinappia
  • ⅓ tl mustapippuria
Tulosta

Teemun uunimakkara purjo-sinappitäytteellä valmistuu näin:

  1. Poista makkaroista kuoret. Viillota makkarat kevyesti ja nosta ne uunivuokaan tai -pellille.
  2. Halkaise purjo pituussuunnassa ja pese hyvin. Leikkaa purjon valkoisesta osasta ohutta puolikuuta ja säästä vihreä osa koristeluun.
  3. Sekoita purjo, ranskankerma, dijonsinappi ja mustapippuri. Levitä täyte uunimakkaroiden päälle.
  4. Paista makkaroita 180 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Viimeistele vihreillä purjosuikaleilla. Tarjoa perunamuusin kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.5
1 kommentti